avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
@CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT
Mă lămuriți Va rog, la ce ii folosesc plingerile penale dacă ii închid lumina, de exemplu, ca ar fi alta speță, fata de speta de baza că ocupa apartamentul fara sa mai aibă contract de închiriere? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc. Dar executorul nu îl poate evacua in baza contractului înregistrat la ANAF și notificării mele către chiriași imediat la doua zile după terminarea perioadei de închiriere? Mulțumesc

Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus deja ca acel contract constituie titlu executoriu doar pt plata chiriei, asta insemnand ca puteati apele la executor daca nu platea nu si pt evacuare. Pt evacuare, in chemati in judecata.
Notificati-l prin executor.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
Daca credeți ca nu pleacă puteți plăti la avocat redactarea actiunii de evacuare.Fara reprezentare pt ca poate pleca pana la judecata.
Depinde și dacă pleacă sau nu în doua luni.
Daca pleacă și plătește tot nu are sens sa va judecati.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă există în contractul de închiriere articolul: "Contractul de inchiriere inceteaza de drept la data implinirii Perioadei de inchiriere, în consecință chiriasul se obliga sa elibereze și să paraseasca Apartamentul din propria sa vointa in urmatoarele 5 zile lucratoare de la data acestei scadențe, fara a mai face necesar recursul la justite si la executor jdecatoresc." mai este nevoie de Notificare de evacuare și dat termen precis?
Multumesc

gi-jane2 a scris:

Il notificati sa plece ii dati un termen, apoi scrieti ca datoreaza x lei pe fiecare xi de intarziere si daca nu se supune, va trebu sa il dati in judecata pt evacuare.
Contractul inregistrat la qnaf constituie titlu executoriu pt plata chiriei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. ... E.niculae E.niculae Buna ziua! Am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. Chiriasul a intarziat cu plata chirieie 2 luni de zile, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)