avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ...

Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc.
Proprietarul m-a anuntat verbal ca vrea sa mareasca chiria. Are cum sa mareasca chiria sau trebuie sa astepte sa expire prezentul contract?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 10:03, 22 Iunie 2022
Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022

Conform calendar ne situam in luna iunie 2022,cum ati reinnoit in decembrie??
Daca in contractul nou este precizata concret valoarea chiriei,locatorul nu mai poate solicita majorarea acesteia fara acordul dv
Pentru ca in trecut a fost un alt contract pe 2 ani care a expirat si a fost facut altul pe inca 2 ani
Dv va revine obligatia sa achitati valoarea chiriei asumata reciproc in ultimul contract de inchiriere
Nu aveati cum sa incheiati alt contract in decembrie 2022! Inca suntem in iunie 2022, mai sunt 6 luni pana in decembrie

Dulugea Ana a scris:

Pentru ca in trecut a fost un alt contract pe 2 ani care a expirat si a fost facut altul pe inca 2 ani

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În realitate, diavolul stă în detalii. Cum zicea un coleg mai sus, dacă în contract există o clauză care permite locatorului să modifice chiria unilateral pe perioada derulării contractului sau care prevede un mecanism de majorare în funcție de anumiți parametri de genul ratei inflației, atunci chiria se poate modifica și în timpul celor 2 ani contractuali.

Doar dacă nu există o astfel de clauză, chiria se poate modifica pe parcursul celor 2 ani doar cu acordul ambelor părți, prin act adițional.

ynocentta a scris:

Dv va revine obligatia sa achitati valoarea chiriei asumata reciproc in ultimul contract de inchiriere

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com am un contract de inchiriere spatiu comercial , sunt chiriasul , perioada contractului este de 2 ani, este stabilita o chirie lunara, care poate fi indexata la ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba un contract pe numele meu? carmen silva carmen silva Buna ziua, As vrea sa gasesc o motivatie prin care sa trec un contract de inchiriere pe numele meu. Contractul este incheiat de catre tatal meu care a ... (vezi toată discuția)
Clauza de modificare a chiriei ContSters62729 ContSters62729 Am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 3 ani, eu persoana fizica Este in regula o clauza de modificare a chiriei,poate fi considerata ... (vezi toată discuția)