avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc
Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania.

Buna ziua,

Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez:

In noimebrie 2024 am condus o masina din Germania in Romania, care avea numere de zoll, de tranzit, luate de neamt, pe persoana fizica.
El mi-a inmanat la plecare o factura pentru masina, emisa de firma lui - dealer auto, pe numele meu, in care imi apare doar numele si adresa. Nu apare CNP, serie si numar buletin si nici semnatura mea NU este. De asemenea, mi-a dat o imputernicire cum ca pot sa conduc masina in numele lui la export. Mentionez ca nici aceasta NU a fost semnata de catre mine, si apare doar numele si adresa.
La plecare mi-a zis ca are platite toate taxele de drum.

Acum, dupa aproape 4 luni, am primit un plic de la el cu 2 amenzi de vigneta in Ungaria si ca am 60 de zile sa platesc la jumatate - 148.88 euro x 2 amenzi. Total ~ 300 euro. Daca nu platesc se maresc la 317.46 euro x 2 = ~ 635 euro.
Ma astept sa imi trimita ( redirectioneze ) plicuri cu amenzi si din Austria si Romania.

Daca nu le platesc, va fi nevoit sa le plateasca el pentru ca masina figura pe numele lui si apoi se va indrepta impotriva mea in instanta?

La ce anume sa ma astept daca nu le platesc? "Factura" si "imputernicirea" nu au semnatura mea si datele din buletin. Au doar nume si adresa.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)