avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc
Buna ziua,
Am patit si eu, am primit recent amenda prin UAI, dupa 2 ani, pentru vigneta cumparata dupa expirarea termenului de 60 minute de la intrare in tara, Lasand la o parte mizeria cu aceasta ora limita si faptul ca nu am fost anuntat direct de catre instituita emitenta a amenzii, probabil o sa platesc, asumandu-mi greseala (neinformare). Dar cu ocazia asta, Ungaria m-a pierdut definitiv ca si turist, din cauza practicilor pe care eu le consider mizerabile.
Intrebarea mea este, daca am cumparat vigneta de 10 zile, totusi nu ar trebui sa fie valabila 10 zile x 24 ore ? In confirmare scrie ca e valabila din 23.06.22 ora 13:00 pana in 02.07.22 ora 00:00.
Multumesc.
In principiu, asa ar trebui. Platesti 10 zile ( o zi X 24 ore) ar trebui sa includa intreaga zi respectiva. Dar se pare ca Ungurii au aflat ca timpul este o valoare relativa (nu una absoluta) si o trag din condei dupa bunul lor plac.

Exact ce s-a intimplat cu dumneavoastra sa intimplat si cu mine. Umgurii au trecut peste o cutuma legislativa general acceptata si anume ca partea creditoare ar trebui sa te informeze despre amenda si sa iti dea posibilitatea sa le platesti direct lor. Daca asta nu se intimpla, abia apoi apeleaza la firme de recuperare.
Daca cititi topicurile mele de mai sus, vedeti cum puteti lua legatura cu administratorul drumurileor din Ungaria si platiti amenda direct la ei. In felul asta creditorul tertiar, in cazul acesta Inkasso, nu mai are ce face.

Eu i-am dat in judecata.

sprite1976 a scris:

Buna ziua,
Am patit si eu, am primit recent amenda prin UAI, dupa 2 ani, pentru vigneta cumparata dupa expirarea termenului de 60 minute de la intrare in tara, Lasand la o parte mizeria cu aceasta ora limita si faptul ca nu am fost anuntat direct de catre instituita emitenta a amenzii, probabil o sa platesc, asumandu-mi greseala (neinformare). Dar cu ocazia asta, Ungaria m-a pierdut definitiv ca si turist, din cauza practicilor pe care eu le consider mizerabile.
Intrebarea mea este, daca am cumparat vigneta de 10 zile, totusi nu ar trebui sa fie valabila 10 zile x 24 ore ? In confirmare scrie ca e valabila din 23.06.22 ora 13:00 pana in 02.07.22 ora 00:00.
Multumesc.

Peste tot unde se emit vignete, acestea sunt pe zile calendaristice, deci aici nu e nimic nefiresc... Si în România, Austria, Cehia, etc este la fel... Vigneta nu este pe 24 ore ci pe zi calendaristica!!

sprite1976 a scris:

Buna ziua,
Multumesc.

Ai reusit sa obtii ceva favorabil in urma procesului ? sau inca este pe rol .
Multumesc
Ai reusit sa obtii ceva favorabil in urma procesului ? sau inca este pe rol .
Multumesc

Alexandru CA a scris:

In principiu, asa ar trebui. Platesti 10 zile ( o zi X 24 ore) ar trebui sa includa intreaga zi respectiva. Dar se pare ca Ungurii au aflat ca timpul este o valoare relativa (nu una absoluta) si o trag din condei dupa bunul lor plac.

Exact ce s-a intimplat cu dumneavoastra sa intimplat si cu mine. Umgurii au trecut peste o cutuma legislativa general acceptata si anume ca partea creditoare ar trebui sa te informeze despre amenda si sa iti dea posibilitatea sa le platesti direct lor. Daca asta nu se intimpla, abia apoi apeleaza la firme de recuperare.
Daca cititi topicurile mele de mai sus, vedeti cum puteti lua legatura cu administratorul drumurileor din Ungaria si platiti amenda direct la ei. In felul asta creditorul tertiar, in cazul acesta Inkasso, nu mai are ce face.

Eu i-am dat in judecata.

sprite1976 a scris:

Buna ziua,
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)