In principiu, asa ar trebui. Platesti 10 zile ( o zi X 24 ore) ar trebui sa includa intreaga zi respectiva. Dar se pare ca Ungurii au aflat ca timpul este o valoare relativa (nu una absoluta) si o trag din condei dupa bunul lor plac.
Exact ce s-a intimplat cu dumneavoastra sa intimplat si cu mine. Umgurii au trecut peste o cutuma legislativa general acceptata si anume ca partea creditoare ar trebui sa te informeze despre amenda si sa iti dea posibilitatea sa le platesti direct lor. Daca asta nu se intimpla, abia apoi apeleaza la firme de recuperare.
Daca cititi topicurile mele de mai sus, vedeti cum puteti lua legatura cu administratorul drumurileor din Ungaria si platiti amenda direct la ei. In felul asta creditorul tertiar, in cazul acesta Inkasso, nu mai are ce face.
Eu i-am dat in judecata.
sprite1976 a scris:
Buna ziua,
Am patit si eu, am primit recent amenda prin UAI, dupa 2 ani, pentru vigneta cumparata dupa expirarea termenului de 60 minute de la intrare in tara, Lasand la o parte mizeria cu aceasta ora limita si faptul ca nu am fost anuntat direct de catre instituita emitenta a amenzii, probabil o sa platesc, asumandu-mi greseala (neinformare). Dar cu ocazia asta, Ungaria m-a pierdut definitiv ca si turist, din cauza practicilor pe care eu le consider mizerabile.
Intrebarea mea este, daca am cumparat vigneta de 10 zile, totusi nu ar trebui sa fie valabila 10 zile x 24 ore ? In confirmare scrie ca e valabila din 23.06.22 ora 13:00 pana in 02.07.22 ora 00:00.
Multumesc.