avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand si cum intra in legalitate statutul modificat al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand si cum intra in legalitate statutul modificat al asociatiei ...

Cand si cum intra in legalitate statutul modificat al asociatiei de proprietari
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:52, 12 August 2022
Faceti tabele si mergeti din usa in usa.
Articolul 50
Acordul de voință al asociației de proprietari se realizează:
a) în adunarea generală a asociației de proprietari sau
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
latka, utilizator
Multumesc latka
Mai exista alte raspunsuri ? dupa parerea mea nu se poate aplica acest articol , pentru ca statutul trebuie cel putin teoretic dezbatut , adica nu tot ce propune presedintele si comitetul trebuiesc aprobate , mai sunt si alte propuneri ale proprietarilor care pot fi aprobate/nu , cum sa fiu eu de acord cu ceva care nu cunosc , cel putin trebuia adus la cunostiinta cu cateva zile despre ce contine acel statul care se propune spre aprobare .
Va fi un articol in care ii dau putere comitetului sa faca nu stiu ce lucrari fara acordul adunarii generale sau poate imprumuta nu stiu ce sume de la o banca fara acordul proprietarilor
Consider incaodata ca , nu se poate aplica art.50 , recunosc ca este foarte greu daca nu imposibil de obtinut un asemena cvorum , dar nici sa pui AG in toiul verii si la niste ore si zile nepotivite . acest lucru ma duce cu gandul in alta parte si ma face sa nu am incredere .
Astept alte opinii
O zi buna va doresc
De ce să nu se aplice? La lista de semnaturi cu opțiunea da/nu se atașează materialul ce cuprinde modificările respective. Nu cred că se schimbă tot statutul. Dacă există propuneri ale proprietarilor, atunci se poate modifica lista respectiva, cu aprobare/dezaprobare/observații pe fiecare propunere în parte. Așa se va obține un document care va reflecta clar opinia proprietarilor. Dacă AG nu e concludent, lista nu, atunci nu există o soluție legală.

In concluzie trebuie aplicat articolul 21 ( 1 )
Da se schimba tot statutul , se actualizeaza dupa legea 196/2018 , este din anul infiintarii asociatiei anul 2000 !
Nu s a procedat asa cum precizati d-voastra , de ce si cum ? cred ca ati inteles !
Atunci incercati cu 30-40 de voturi, poate va accepta si la judecatorie, daca ati respectat intocmai cerintele legii. Ca iese cum iese, asta e.

Sau digitizati comunicarea in asociatie, poate obtineti un numar mai mare de opinii si vizualizari (dezbatere serioasa) si apoi apelati la lista de semnaturi. Legea nu va interzice.

Pina la urma conteaza ce va doriti.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! 1. care sunt pașii necesari pentru actualizarea ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Bună ziua! 1. Care sunt pașii necesari pentru actualizarea statutului la schimbarea președintelui asociației de proprietari? 2. Dacă la adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in asociatia de proprietari catalin.vancea24 catalin.vancea24 Buna ziua, dupa sedinta statutara in care a fost ales presedintele si comitetul executiv dupa demisia presedintelui si comitetului vechi, noul presedinte si ... (vezi toată discuția)