avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, am și eu o întrebare! Fiul meu în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, am și eu o întrebare! Fiul meu în vârstă de ...

Bună ziua, am și eu o întrebare!
Fiul meu în vârstă de 18 ani a fost prins de poliție în timp ce fuma o țigară cu Canabis împreună cu alți 5 tineri!
Ulterior l-au percheziționat, și găsindu-i permisul de conducere în buzunar, l-au dus la mașină și polițistul ia zis că îi reține permisul fiindcă el a condus drogat!
Vă rog să îmi spuneți dacă este legal cea ce a făcut și ce am putea face în acest caz!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 16:03, 27 August 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinerii din ziua de azi se uita prea multa la filme si in social media si au senzatia ca sunt cei mai dintre cei mai....v-ati pus intrebarea oare daca fiind sub efectul drogurilor poate era deja "high" / transa, respectiv nici nu mai stia daca este la volan sau pe camp?!....la fel si declaratiile martorilor...ce credeti, pe cine o sa creada judecatorul....pe politisti, care probabil vor documenta (daca sunt isteti si insistenti), inclusiv cu filmare (sau cu niste raspunsuri privind pozitia masinii, mai ales daca nu avea ce sa caute in locul respectiv, traseul telefoanelor, cu ce viteza s-au deplasat acestea, alti martori mai credibili, camere de filmat instalate prin zona, etc), sau niste tineri drogati, care probabil nici nu stiau pe ce lume erau...puneti-va in situatia judecatorului si vedeti ce decizie ati lua, la modul cel mai sincer....acei tineri puteau face accident, puteau schimba in rau destinul unor oameni nevinovati, ca atare, priviti acest lucru ca o lectie de viata.
Pentru situatia in care totusi considerati ca este un posibil abuz din partea politiei si nu sunteti multumit de actualul avocat, intrati pe formurile de specialitate / baroul avocatilor si cautati rapid unul specializat pe astfel de spete si care sa corespunda exigentelor dvs. (ex. experienta, pret, disponibilitate, comunicare, etc).
Dupa ce rezolvati acest moment critic, ar trebui sa clarificati de urgenta cu fiul dvs ce intentii are in viata si sa il ghidati/indrumati catre caile bune, inclusiv sa viziteze o clinica specializata de dezintoxicare, psiholog, etc. altfel, are toate sansele sa ajunga infractor, puscarias, rebut al societatii.
Credeți-mă că așa a fost cum a spus fiul meu! M-am interesat destul de bine! Între timp am schimbat și avocatul!
Din cei 6 total doar 4 au fumat, și doar el a fost testat! Restu sunt pur consumatori dintre care la unul nu i-au făcut nimic fiind pompier și coleg cu el, l-au rugat pe fiul meu și pe restul sa nu îl includă în declarații! Să fumezi o țigară în 4, să nu apuci să tragi din ea nici până la jumate sigurat nu este un caz, în care să fi drogat inconștient, cum sunt N prin Arad, vin și îți cer 10 lei în față la Mc Donald's și de nu le dai îți dau și în cap! Program de reabilitare i-am găsit la Alba Iulia, aș că intenții avem... Vedem decizia judecătorului și rezultatul la anchetă pentru abuz în serviciu! Nu toată lumea îi cum credeți, ne-a luat prin surprindere treaba asta, dar nu înseamnă că poliția poate să facă chiar ce vrea! O zi bună!
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta urma să vă zic, că miroase a motiv a plângere penală.

Și hai să nu exagerăm. Canabisul, care deja e legal în SUA și în mai multe țări din vestul Europei, nu e drog de mare risc, nu induce transe halucinogene , ci doar euforie. Și nici nu prea e nevoie de dezintoxicare, se întrerupe în general ușor.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Sa privim lucrurile in ansamblu. Ca i s-a suspendat permisul auto este fapt secundar, in prim plan trebuie vazut consumul de substante interzise, in special in grup. Intentia de promovare consum de substante interzise trebuie scoasa la iveala.
Orice parinte cauta sa-si apere copilul atunci cand greseste. Important este cum va actiona dupa ca sa-si sprijine copilul aflat la inceput de drum in viata, sa-l ghideze si sa-l indrume.
Nu trebuie sa invinuim autoritatilor de exces de zel atunci cand isi fac datoria. Destul ca-i blamam atunci cand nu actioneaza in spiritul legii. In acest caz, politistii trebuie felicitati.
Totusi, consumul de substante interzise (canabisul este interzis in Romania) nu poate fi benefic pentru tineri in special, in nicio situatie.
Cred ca judecatorul va lua o decizie corecta. Orice mustruluiala poate fi benefica pentru tineri mai mult decat amenda penala care va fi platita de catre parinti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce trebuie felicitați polițiștii? Pentru că au consemnat în fals că l-au depistat pe contravenient la volan, conducând, ca să-i rețină permisul? Deși el nu se afla în mașină, ci pieton staționar într-un grup de oameni? Sau pentru că au înstigat martorii să comită fals în declarații ca să îl favorizeze pe suspectul pompier, cu care se cunosteau, și care poștise și el joint-uri cot la cot cu restul grupului? Mie infracțiunile astea, mai ales comise de polițiști, mi se.par mai grave decât că 6 puștani au poștit niște cânepă indiană.

POPA GHEORGHE a scris:

Sa privim lucrurile in ansamblu. Ca i s-a suspendat permisul auto este fapt secundar, in prim plan trebuie vazut consumul de substante interzise, in special in grup. Intentia de promovare consum de substante interzise trebuie scoasa la iveala.
Orice parinte cauta sa-si apere copilul atunci cand greseste. Important este cum va actiona dupa ca sa-si sprijine copilul aflat la inceput de drum in viata, sa-l ghideze si sa-l indrume.
Nu trebuie sa invinuim autoritatilor de exces de zel atunci cand isi fac datoria. Destul ca-i blamam atunci cand nu actioneaza in spiritul legii. In acest caz, politistii trebuie felicitati.
Totusi, consumul de substante interzise (canabisul este interzis in Romania) nu poate fi benefic pentru tineri in special, in nicio situatie.
Cred ca judecatorul va lua o decizie corecta. Orice mustruluiala poate fi benefica pentru tineri mai mult decat amenda penala care va fi platita de catre parinti.

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Am făcut un accident sub influenta stupefiantelor Emanuel98 Emanuel98 Am făcut un accident cu mașina, nu am lovit pe nimeni doar miam spart mașina nu sunt pagube materiale sau morale și mi sa reținut permisul și de ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)