avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Nedreptate.
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Nedreptate.

Stiu ca sunt doar o studenta, care tocmai a absolvit anul I, dar am sperante ca dupa ce voi termina Dreptul, sa pot deveni judecator. Poate nu intereseaza pe nimeni, dar aceasta decizie de a da la Drept si de a deveni judecator, am luat-o in urma faptului ca acum 2 ani am fost jefuita in fata blocului meu, la 50m. de scara si nimeni nu a facut nimic. Nu asta e important, ci faptul ca "judecatorul", caruia ia revenit cazul, i-a eliberat conditionat pe cei 5 frati-tigani, pe motiv ca nu reprezinta pericol social, desi aveau atunci 15 dosare, din care un viol si o vatamare corporala grava. Am fost si m-am interesat ce s-a mai intamplat cu ei, dar nimeni nu imi spune nimic, desi am acest drept in calitate de parte vatamata, si mai ales ca nu am fost citata niciodata. Am aflat doar ca unul dintre ei este acuzat si inchis pentru "abuz de incredere", conform art. 213/ C.p. Asta m-a facut pe mine sa dau la drept. Sunt sigura ca atunci cand voi fi judecator (daca imi ajuta Dumnezeu; sunt constienta ca va f.f.f.f. greu), nu voi face aceasta greseala. Acum, sunt inversunata, chiar si dupa 2 ani-aproape. Dar nu doresc nimanui, nici celui mai MARE dusman al meu, sa intoarca capul si sa-i fie teama de persoana care trece pe langa el, sa-i fie teama sa mearga seara pe strada. Va multumesc ca mi-ati ascultat "teama" de nedreptate.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:11, 23 Aprilie 2007
Adaka, eu sunt un alt ,,Radu", te felicit pentru tot...:">

Imi amintesc de faptul ca, in urma cu multi ani, si eu ca si tine, m-am decis sa urmez aceasta profesie pentru ca aveam un ideal. Si tu ai facut acelasi lucru. Insa, asa cum ai constatat, nu tot ce e drept (din punctul nostru de vedere) e si legal. Si invers!Stiu ca in anul I de facultate ni se spune cum ca ...,,Jus est ars boni et aequi..." dar ...
Succes in toate!=D>
Nu cred ca este bine sa faci un lucru din razbunare... un fel de... Ura macina suflete si nu-ti da liniste niciodata...
@Adaka

Eu consider ca ai un motiv suficient de puternic pentru a ajunge judecator.De astfel de caractere e nevoie in magistratura.Ai trecut prin botezul focului si se pare ca ai devenit imuna la favoritisme,coruptie si alte lucruri ce nu fac cinste unui magistrat.Sa te tii bine de invatatura si sa lupti pana la capat.Succes!=D>

fi serios! nu devii imun la un asemenea flagel.
e nevoie ca din timp in timp sa-ti iei "antidotul", adica sa te autoconvingi de "damage"-ul produs de el si sa iti pastrezi repulsia fata de acest fenomen.

mai rau este daca iubesti si banii si unul dintre motivele pt. care se alege magistratura este salariul mare. in acest fel tentatia e continua iar salariul, in timp ce evoluazi, ajunge insuficient si esti tot mai nemultumit de el ... pt. statutul si aspiratiile tale.
in timp, e probabil ca judecatorul sau procurorul sa vrea o vila, o masina scumpa, o casa de vacanta si realizeaza unii dintre colegii sai avocati castiga mult mult mai bine ca el ... dar cu acelasi efort sau chiar mai mic.
Poate nu imun dar cu siguranta va ramane pe baricade mai mult timp decat altii. In principiu cred ca are dreptate...sau imi place mie sa-i dau dreptate.;)

Alte discuții în legătură

Talharie - procedura allyy allyy Buna ziua, Acum cateva zile mi s-a furat din autobuz geanta. Agresorul a profitat de deschiderea usilor si mi-a tras geanta pe care o tineam in mana. Am ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - viol diana666999 diana666999 am primit de la judecatoria x sectia penala o ciattie in care sunt chemata ca parte vatamata intr-un proces ,fondul-viol.citatie suna cam asa....x este chemata ... (vezi toată discuția)
Extradare,sfat admisibilitate dacodrakon dacodrakon Buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la extradare europeeana,in cazul in care persoana condamnata in romania la 3 ani, pt violare de domiciliu al2,iar ... (vezi toată discuția)