avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Nedreptate.
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Nedreptate.

Stiu ca sunt doar o studenta, care tocmai a absolvit anul I, dar am sperante ca dupa ce voi termina Dreptul, sa pot deveni judecator. Poate nu intereseaza pe nimeni, dar aceasta decizie de a da la Drept si de a deveni judecator, am luat-o in urma faptului ca acum 2 ani am fost jefuita in fata blocului meu, la 50m. de scara si nimeni nu a facut nimic. Nu asta e important, ci faptul ca "judecatorul", caruia ia revenit cazul, i-a eliberat conditionat pe cei 5 frati-tigani, pe motiv ca nu reprezinta pericol social, desi aveau atunci 15 dosare, din care un viol si o vatamare corporala grava. Am fost si m-am interesat ce s-a mai intamplat cu ei, dar nimeni nu imi spune nimic, desi am acest drept in calitate de parte vatamata, si mai ales ca nu am fost citata niciodata. Am aflat doar ca unul dintre ei este acuzat si inchis pentru "abuz de incredere", conform art. 213/ C.p. Asta m-a facut pe mine sa dau la drept. Sunt sigura ca atunci cand voi fi judecator (daca imi ajuta Dumnezeu; sunt constienta ca va f.f.f.f. greu), nu voi face aceasta greseala. Acum, sunt inversunata, chiar si dupa 2 ani-aproape. Dar nu doresc nimanui, nici celui mai MARE dusman al meu, sa intoarca capul si sa-i fie teama de persoana care trece pe langa el, sa-i fie teama sa mearga seara pe strada. Va multumesc ca mi-ati ascultat "teama" de nedreptate.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:11, 23 Aprilie 2007
Am o prietena de pe vremea cand ne legam sireturile la incaltari la gradinita.
Eu am ramas avocat in Bucuresti, ea e judecator intr-un alt oras. Intr-o sera am innoptat la ea. Avea acasa un maldar de dosare de motivat si vreo cateva cu amanari de pronuntare. Mi-a aratat un dosar. Uite! Omul din mine ar vrea sa dea dreptate paratului, dar legea ma obliga sa pronunt o hotarare in favoarea reclamantului. Poate ochiul tau de avocat gaseste aici ceva interesant. N-am gasit. Fusese atat de prost condus procesul de catre avocatul paratului incat era imposibil.
Atunci ea a spus ceva ce voi tine minte mereu si voi repeta tuturor celor ce vor sa auda. "Dreptatea o face Dumnezeu. Eu, ca judecator, doar aplic legea".
Bafta celor ce vor sa ajunga judecatori. Dar daca alegeti sa urmati Dreptul pentru a face Dreptate, veti suferi..., indiferent de care parte va veti gasi: ca avocat ori ca judecator. (asta, daca alegeti sa ramaneti corecti...altfel se poate alege si banul).
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2007
romascanu, moderator
Gasesc dezamagitor ceea ce ai spus... Nu vad de ce ar fi asa... :((

Adica daca eu, ca si judecator, iti pun in vedere tot ceea ce tine de mine, sunt in regula; faptul ca tu ti-ai aparat cauza necorespunzator nu e treaba mea. Si asta se poate intampla si datorita angajarii unui avocat platit prost, dar si din cauza ca, de multe ori, clientul crede ca el isi cunoaste cel mai bine cauza si vrea neaparat o anumita strategie. Mi s-a intamplat destul de des: anumite intrebari la interogatoriu, anumite probe scrise (care, chiar daca sunt pe langa actiune, partii ii par relevante) etc. In conditiile date, eu am facut dreptate...
Ca avocat mi se pare si mai simplu: incerci sa faci tot posibilul pentru clientul tau, e datoria ta sa-i spui la ce sa se astepte... e optiunea ta sa-l lasi daca nu te asculta... e deontologic obligatoriu sa faci tot posibilul...
Aici se termina... nu trebuie sa aranjezi viata unui client, nu trebuie sa dai sfaturi prietenesti sau psihologice.... Si totusi, de multe ori faci si astea... pentru ca ai o constiinta care iti aduce aminte de principii. Si aceste principii sunt cele care te fac, atat de natural, sa faci dreptate... Ceea ce nu inseamna ca totul va iesi perfect, ci doar ca vei face tot posibilul... Atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie - procedura allyy allyy Buna ziua, Acum cateva zile mi s-a furat din autobuz geanta. Agresorul a profitat de deschiderea usilor si mi-a tras geanta pe care o tineam in mana. Am ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - viol diana666999 diana666999 am primit de la judecatoria x sectia penala o ciattie in care sunt chemata ca parte vatamata intr-un proces ,fondul-viol.citatie suna cam asa....x este chemata ... (vezi toată discuția)
Extradare,sfat admisibilitate dacodrakon dacodrakon Buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la extradare europeeana,in cazul in care persoana condamnata in romania la 3 ani, pt violare de domiciliu al2,iar ... (vezi toată discuția)