avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificarea autenticitatii contractului de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare

Buna ziua,

Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale sotiei mele si surorii ei. . Terenul a fost impartit acum 20 ani fara acte, doar la intelegere.
Tatal sotiei a decedat acum 7 ani, mama traieste și este in îngrijirea noastra. Acum sora sotiei a vandut terenul respectiv fara a ne anunta si pe noi, fara a fi o dezbatere de mostenire succesorala.
Inclin sa cred ca sunt falsuri in acte.

Cum as putea verifica daca actul de vanzare este legal întocmit daca cel care a cumparat sustine ca s-a facut la notar si sora sotiei este plecata din tara dupa incheierea contractului?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Niko9 , utilizator 18:10, 8 Septembrie 2022
cu ce m-ar deranja oare ca terenul a fost impartit la doi si doar unul a vandut fara a fi acel act de proprietate/mostenire,????? in situatia mea vreau sa stiu daca exista notari care sa faca acte vanzare cumparare fara a fi de fata toate partile,,,,,elg,,,vanxatior, cumparator,,,,si poate martori../?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale sotiei mele si surorii ei.



Asta e ce ați scris dvs.
Dacă suprafața totală este de 2000 m.p, înseamnă că soția dvs a deținut 1000 m.p, iar cumnata 1000 m.p

Și fiecare sora, poate face ce dorește cu mia ei de m.p.
Cumnata dvs a decis sa si-o vândă.
Prezenta martorilor nu este obligatorie la încheierea contractelor de vânzare.
Iar dacă cumpărătorii nu au semnat contractul de vânzare, nu este o problema care sa va privească pe dvs.
Ci pe cumpărătorii ale căror semnături (chipurile) au fost falsificate.

Însă până acolo, dvs trebuie sa justificați judecătorului un interes legitim.
Care e ala? Atât timp cât soția dvs si-a păstrat jumătatea.
Dacă ați fi vrut sa fiți întrebați, ideal si legal ar fi fost ca socrul dvs sa le fi făcut acte fiicelor la notar, atunci când trăia sau soția și cumnata dvs sa fi dezbătut succesiunea după tatăl lor.
Ce trebuia sau nu trebuia sa facă notarul, iar nu este problema dvs.
Exista controale profesionale, instituții superioare, care au în atribuții verificarea actelor notariale sub aspectul întocmirii lor.
Dacă aveți suspiciuni cu privire la autenticitatea semnăturilor, trebuie sa aduceți dovezi în sprijinul acestei afirmații.
Iar faptul ca sora soției nu v-a cerut acordul, nu este una dintre ele.

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator
Problema ce am adus=o in discutie este ca sora sotiei a vandut tot terenul inclusiv partea sotiei mele, fara nici o intelegere in prealabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă terenul era proprietatea socrului, soției dvs și cumnatei, fiindu-le dat ca zestre doar ” pe vorbe”, și fără succesiune dezbătută, cumnata nu putea vinde legal partea sa. Acum... nu vreau să vă dau idei, însă este posibil ca a dvs cumnată să fi dezbătut deja succesiunea după tată și să se declare unică moștenitoare, însușindu-și terenul și înstrăinându-l, legal, ulterior? Mergeți la camera notarilor publici din județul unde socrul dvs a avut ultimul domiciliu și depuneți o cerere să vă comunice dacă s-a dezbătut succesiunea după socru. Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că cineva a dezbătut deja succesiunea și a făcut acte pe teren, fără să vă anunțe. Dacă răspunsul este negativ, pot doar bănui că a dvs cumnată a făcut un antecontract, ceva, pe partea dânsei de teren, urmând să perfecteze actele ulterior...
Multumesc pentru raspuns, as m-ai intreba, poate ca e fara sens acum, odata ce terenul a fost instrainat in totalitate, deci si partea sotiei mele, eu nu as m-ai avea posibilitatea folosirii partii mele deoarece actul ar fi pe toata suprafata, mi se pare a fi ilegal sau fals in acte ( cu riscul ca ma repet, actele cred ca pot fi masluite , poate o semnatura falsa de acceptare a vanzarii???}. Banuiesc ca odata ce si cumparatorul stia ca acea bucata de teren apartine atat cumnatei mele cat si sotiei ar fi fost necesara o semnatura a sotiei mele la intocmirea actului vanzare-cumparare.....
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
Niko9, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)