avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Un frate de-al meu a facut un angajament de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Un frate de-al meu a facut un angajament de plata ...

Buna ziua,
Un frate de-al meu a facut un angajament de plata cu cei de la Kruk, in urma unui imprumut de la BCR pe care nu a reusit sa-l plateasca. In urma cu cateva zile datorita unor probleme medicale majore a decedat, ce se va intampla cu plata datoriei ramase de achitat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:12, 22 Septembrie 2022
Stimata Mary-Mar , Kruk nu va executa angajamentul de plata , ci contractul de imprumut , iar acesta e titlu executoriu . Prin acel angajament , fratele dvs. si-a recunoscut datoria si a si facut ca un nou termen de prescriptie sa inceapa de la data acestuia . BCR a cesionat creanta catre Kruk , iar acesta a preluat drepturile creditorului de a urmari si incasa debitul . Daca cesiunea de creante ar fi ilegala , nici un debitor n-ar mai fi executat de firmele de recuperare creante , iar atunci - firesc - acestea nu ar mai exista . Ori - ele exista ... si chiar prospera ... Daca fratele dvs. a lasat o mostenire , fiti sigura ca debitul va fi recuperat , vor gasi o cale ...
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
CHKa, utilizator
In general aveti dreptate, pentru ca nu-mi doresc sa aveti in totalitate dreptate, stiu ca angajamentul este o recunoastere a datoriei. Dvs. la ce contract va referiti, la cel cu BCR ? Considerati ca Kruk, in aceasta faza, poate face un demers de dezbatere a succesiunii, eu nu am gasit ceva care sa ma duca la asta. Mi s-ar parea sa aiba exagerat de multe drepturi in acest sens, in conditiile in care datoria cumparata de la diverse banci, CAR-uri este umflata, toate comisioanele posibile sunt puse tot in spatele unui "batut de soarta" care datorita unei conjuncturi nefaste a ajuns in imposibilitatea de plata. Fratele meu reusise sa plateasca peste jumatate din credit, iar la preluarea datoriei de catre Kruk, dupa ce i s-a facut nota de plata, a ajuns sa aiba aceesi suma de plata.
Legea nu-i făcută de legiuitor cum ne-o dorim noi.

În cazul în care moștenitorii refuză să dezbată succesiunea, creditorul, oricine ar fi el, are pârghia legală ca prin executorul judecătoresc să demareze prodedura de dezbatere a succesiunii.

După dezbaterea succesiunii va scoate bunurile la licitație cu încuviințarea instanței de judecată.
Executarea silită nu poate fi evitată, dacă sunt bunuri rămase moștenire de la debitor.

Moștenitorii pot face contestație la executare, pentru ca instanța sa corecteze posibile greșeli sau abuzuri, dar anularea creanței nu vor obține dacă nu a intervenit prescripția.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Da , stimata @Mary-Mar , la contractul cu BCR ma refeream . Banca creditoare are dreptul si chiar obligatia sa recupereze prin orice mijloc legal banii pe care i-a dat cu imprumut ( inclusiv prin cesionarea creantei ) , si asta dintr-un motiv foarte simplu : fondurile din care bancile dau credite sunt provenite din banii pe care alti oameni , firme ii au depusi in conturile din acele banci , NU din fonduri proprii . Nu poate veni banca unde am eu un depozit bancar sa imi spuna ca , deoarece a dat credite unor rau-platnici , banii mei nu mai exista . Cred ca mai-toti cei care ajung sa nu-si mai plateasca datoriile sunt “ batuti de ,soarta “ , prea putini sunt de rea credinta , desi exista si astfel de specimene . E destul de greu sa prevezi ce te asteapta pe o perioada indelungata , iar creditele se iau - in general - pe ani . Totusi , institutiile de credit nu au obligatii de protectie sociala , altul e obiectul lor de actvitate . Iar mostenirea va consta in valoarea bunurilor celui decedat diminuata cu valoarea datoriilor , e simplu .
Nu stiu daca a intervenit prescriptia, care daca nu ma insel era la 3 ani dupa neplata, nu am discutat cu fratele acest lucru si nu stiu daca mi-ar fi putut spune. Nu inteleg in ce baza, temei poate sa se faca demersul fortat de dezbatere a succesiunii. BCR sigur a avut suma creditata asigurata, iar la transferul catre Kruk o avea recuperata. Fratele achitase peste jumatate din valoare creditului, iar la preluarea datoriei de catre Kruk, dupa ce i s-a facut nota de plata, a ajuns sa aiba aceeasi suma de plata. De ce spun aceste lucruri pentru ca starea de fapt a lucrurilor este destul de tragica, fratele are un singur mostenitor cu un serviciu nesigur si cu un venit mic, asa cum sunt in ziua de azi, care locuia impreuna cu tatal lui (fratele meu) pentru ca mama sa a decedat in urma cu cativa ani tot de aceeasi boala nemiloasa. Eu caut sa gasesc o cale mai blanda, mai ingatuitoare de rezolvare, astfel incat sa depaseasca acest necaz.

Alte discuții în legătură

Executare silita datorita unui angajament de plata nerespectat vasiidanielctin vasiidanielctin BUN GASIT !Va rog sa binevoiti a-mi ajuta cu raspuns la intrebarile mele legate de un angajament de plata facut in fata notarului pe care debitorul nu l-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita aurel2010 aurel2010 Am avut un credit de 8000 de euro la BCR am platit pana in 2010, 22 septembrie dupa care am avut un accident si nu am platit 3 luni in decembrie cand am fost ... (vezi toată discuția)