avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanatoarea abuziva a masinilor "bulgaresti" de catre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanatoarea abuziva a masinilor "bulgaresti" de catre politia rutiera inceputa din 18 ianuarie

Din data de 18 ianuarie, o ordonanta interna a politiei rutiere s-a dat catre agenti pentru a "vana" orice vehicol cu numere de bulgaria ce circula pe drumurile romanesti.

Motivele? Bineinteles fortarea romanilor sa le imatriculeze in Romania. Ar mai fi mici infractiuni savarsite cu masini imatriculate in bulgaria ( furturi, etc) ,dar sunt prea putine . Dar primul motiv este bineinteles invidia statului roman .

Agentii au fost instruiti sa ceara toate documentele prevazute de lege. Aici avem nevoie de ajutorul celor ce cunosc acest capitol indetaliat, eu personal sunt electronist/soft auto autovehicole si proprietar a cateva masini imatriculate in bulgaria.

Documentele necesare de care eu sunt ferm convins sunt : asigurarea /carte verde, inspectia tehnica valabila, actele masinii ,taxe drum, si cel mai important este dreptul de instrainare a masinii ,adica PROCURA NOTARIALA de imputernicire pentru a circula cu un autovehicol ce nu este proprietate personala.

BUN, pana la 18 ianuarie politia rutiera era cam confuza de legea in cauza referitoare la aceasta procura. UN articol se pare ca ar fi aparut peste noapte, care spune ca :

dreptul de circulatie al unui autovehicol ce nu este proprietate personala si il detineti prin Procura Notariala este de maxim 90 zile.

O procura notariala stiu ca scrie mare si lat in ea ca este valabila pana la revocarea ambelor parti. deci nu expira in 90 zile. OK, ai procura valabila si nu au trecut 90 zile de cand s-a infiintat, e bine.. . ti-a expirat intri in "INFRACTIUNE" si dosar penal si retinerea autovehicolului. Aceasta se intampla brusc de la 18 ianuarie 2010.

Cetatenii nu prea au fost instiintati de aceasta lege, sunt luati ca din oala.
Cateva cazuri s-au intamplat aici in Pitesti, urmeaza sa ma intalnesc personal cu persoanele patite sa ma asigur ca este adevarat.

Intrebarea mea este pe ce articol / OUG se bazeaza exact si o considera ei infractiune, deoarece masina este imatriculata , are asigurare /taxe drum etc, procura notariala ca ai drepturi depline ai autovehicolului . IAR daca procura a depasit 90 zile devii infractor , cu retinere permis, dosar trimis la procuror, tot tacamul, masina retinuta in sediul politiei.

Oare nu este cam un abuz de legea confuza?

Cineva mi-a spus ca la legea circulatiei , infractiune se considera " un simplu articol 85 alineatul 4 /2006 ce spune = a circula cu un autovehicol ce nu are drept de a circula pe drumurile rutiere romanesti"

apoi alt articol care nu este incadrat la infractiuni se refera la cele 90 de zile timp in care un cetatean are dreptul sa circule cu o imasina instrainata pana sa imatricuelze masina sau sa nu mai circule cu ea. .

ei au legat aceste doua fraze si au conceput marea infractiune rutiera.

Orice sfat este binevenit ,modalitate contestatie,drepturi,etc , pentru ca maine poimaine ne trezim ca nu mai sunt 90 zile ci 15 zile ..
Traiasca Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
motorcod, utilizator
Va salut - Mda... ar fi necesar sfatul unor specialisti de pe acest site de nota 11 care ne ajuta atit de mult - si asta deoarece eu personal cred ca :
OUG 195 este din 2002 ...! Ori : " Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 şi confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de ţară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România şi Bulgaria. Cele două ţări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abaţia Neumünster din Luxemburg...."
Asa dar circulam intr-un spatiu comun si avem drepturi si indatoriri comune... Nu vi se pare ca ar trebui sa printati ce gasiti pe Wikipedia....si sa le arati politistilor ca sinteti la curent cu noutatile si ca ei sint depasiti ? E o varianta sa-i bagati dvs pe ei " in ceata " ...
O alta varianta ar fi de a va uni, de a angaja un avocat care sa va direjeze in a face un memoriu semnat de toti cei 200 si ceva cu acte retinute - si - de a-l trimite semnat de toti, direct la Bruxelles la mai multe camere.....Sigur , nu o sa le placa ce se intimpla la Pitesti si fiti siguri ca veti vedea ca se iau masuri... dar daca nimeni nu face " valuri " ...va fi liniste la Postul Pitesti... ca si la dvs. Cu stima
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
FamiliaRusu, utilizator
FamiliaRusu a scris:

Nu vi se pare ca ar trebui sa printati ce gasiti pe Wikipedia....si sa le arati politistilor ca sinteti la curent cu noutatile si ca ei sint depasiti ? E o varianta sa-i bagati dvs pe ei " in ceata " ...

Daca iti imaginezi, chiar si pentru o clipa ca ii poti baga "in ceata" cu ceva te inseli amarnic...eu nu mai repet decat o data: pentru ei nu conteaza ce justificari ai (scrise sau verbale), sau ce hartii le arati....pe ei NU II INTERESEAZA NICI MACAR CUM SE TERMINA CERCETAREA TA PENALA....Militianul iti ia permisul, iti face dosarul si ei raporteaza la Bucuresti ca in Pitesti sunt sute de dosare penale in derulare si ca se "munceste" tare mult pe aici...noul sef de la criculatie trebuie sa fie bine-vazut la Bucuresti, ca poate e avansat si pleaca acolo, iar militianul de rand trebuie sa obtina anul acesta calificativ "foarte bine", ca de, a "prins" si el cativa baieti amarati, care merg cu niste masini inmatriculate in Bulgaria.... iar la Bruxelles nu ai ce cauta cu memoriu...nu i-a interesat pe ei taxa de poluare, daramite niste abuzuri ale unor militieni dintr-un mic orasel uitat in Romania (care Romania?)...
Singura sansa sa scapati de dosar este sa aveti procura nu mai veche de 90 zile si poate aveti o sansa sa fiti lasati in pace....orice ar fi sa nu dati declaratii scrise fara avocat, ca nu va poate obliga....
Iar cei 200 nu se pot uni pt ca nu se cunosc intre ei, decat eventual in grupuri de max. 15-20...
CETATEANUL ROMANA ARE SI DREPTURI, NU NUMAI OBLIGATII!!!
Are dreptul agentul rutier sa te conduca fortat la sectie pentru declaratii ,fara a invoca un motiv expres? Daca are confirmarea ca masina este in regula adica nu este radiata sau furata dupa verificari prin statie, daca nu are motiv evident ca este implicata in o infractiune ?
Atat timp cat masina prezinta actele necesare , identitate sofer, permis,talon, aisgurare.carte verde ( REPET, PROCURA NU ESTE CERUTA IN LEGISLATIE ), pe ce lege anume te poate obliga sa parasesti autovehicolul, cu sau fara el, pana la sectie pentru declaratie ?
Cum poate soferul sa se opuna acestei "invitatii" la sectie ?
Multi sunt naivi si nu isi cunosc drepturile...
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
motorcod, utilizator
Asa este aveti perfecta dreptate mi-au luat permisul dupa 6 februarie si nici pana acum nu am un raspun de la parchet.mi-am angajat un avocat din baroul Bucuresti si au mai facut-o inca 3 cu mine o data acum sper sa fie cat mai multi.dar daca e sa am tina astia 3 luni fara permis sau 6 nu cred ca ma va mai tine pe mine patronul ma servici atata timp pe dreapta.
Eu nu pot sa-i fac sotiei procura pt a circula ea cu masina in acest timp,pt ca Citon2004 are dreptate numai decate ori m-am gandit sa vand masina sau sa o dau la schimb sau sa o inscriu pe romania dar m-am gandit ca asa le voi face pe plac si mai bine o tin asa.un sfat pt mine va rog poate circula altcineva cu masina fara a avea probleme???? pt ca imi e frica pt un al 2 lea dosar penal.
Ce vi s-a intamplat dvs. i se poate intampla si sotiei. Acum, daca doamna are mai mult tupeu ar putea sa scape cu basma curata. In aceasta problema singura solutie e sa te dai strain.
Trebuie totusi o procura pe numele ei, si o dovada ca a iesit din tara (bon de la magazin). Daca ai asa ceva la fata locului le-ai inchis gura.

Alte discuții în legătură

Amenda penala sau dosar penal florinmincan florinmincan Fratele meu are o duba ford transit cu numere de anglia inscrisa in anglia pe numele lui . Am fost oprit de un politist la Pitesti si mi s-au cerut actele la ... (vezi toată discuția)
Procura pentru masini cu numar de bulgaria florinmincan florinmincan am o masina cu numar de bulgaria si am auzit ca trebuie facuta procura din 3 in 3 luni. Este adevarat sau nu? (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu numere de bulgaria? barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua. Cat pot folosi pe teritoriul Romaniei o masina inmatriculata la bulgari [b]daca am procura in acest sens[/b]? Cineva mi-a zis ca 90 zile ca ar fi ... (vezi toată discuția)