avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanatoarea abuziva a masinilor "bulgaresti" de catre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanatoarea abuziva a masinilor "bulgaresti" de catre politia rutiera inceputa din 18 ianuarie

Din data de 18 ianuarie, o ordonanta interna a politiei rutiere s-a dat catre agenti pentru a "vana" orice vehicol cu numere de bulgaria ce circula pe drumurile romanesti.

Motivele? Bineinteles fortarea romanilor sa le imatriculeze in Romania. Ar mai fi mici infractiuni savarsite cu masini imatriculate in bulgaria ( furturi, etc) ,dar sunt prea putine . Dar primul motiv este bineinteles invidia statului roman .

Agentii au fost instruiti sa ceara toate documentele prevazute de lege. Aici avem nevoie de ajutorul celor ce cunosc acest capitol indetaliat, eu personal sunt electronist/soft auto autovehicole si proprietar a cateva masini imatriculate in bulgaria.

Documentele necesare de care eu sunt ferm convins sunt : asigurarea /carte verde, inspectia tehnica valabila, actele masinii ,taxe drum, si cel mai important este dreptul de instrainare a masinii ,adica PROCURA NOTARIALA de imputernicire pentru a circula cu un autovehicol ce nu este proprietate personala.

BUN, pana la 18 ianuarie politia rutiera era cam confuza de legea in cauza referitoare la aceasta procura. UN articol se pare ca ar fi aparut peste noapte, care spune ca :

dreptul de circulatie al unui autovehicol ce nu este proprietate personala si il detineti prin Procura Notariala este de maxim 90 zile.

O procura notariala stiu ca scrie mare si lat in ea ca este valabila pana la revocarea ambelor parti. deci nu expira in 90 zile. OK, ai procura valabila si nu au trecut 90 zile de cand s-a infiintat, e bine.. . ti-a expirat intri in "INFRACTIUNE" si dosar penal si retinerea autovehicolului. Aceasta se intampla brusc de la 18 ianuarie 2010.

Cetatenii nu prea au fost instiintati de aceasta lege, sunt luati ca din oala.
Cateva cazuri s-au intamplat aici in Pitesti, urmeaza sa ma intalnesc personal cu persoanele patite sa ma asigur ca este adevarat.

Intrebarea mea este pe ce articol / OUG se bazeaza exact si o considera ei infractiune, deoarece masina este imatriculata , are asigurare /taxe drum etc, procura notariala ca ai drepturi depline ai autovehicolului . IAR daca procura a depasit 90 zile devii infractor , cu retinere permis, dosar trimis la procuror, tot tacamul, masina retinuta in sediul politiei.

Oare nu este cam un abuz de legea confuza?

Cineva mi-a spus ca la legea circulatiei , infractiune se considera " un simplu articol 85 alineatul 4 /2006 ce spune = a circula cu un autovehicol ce nu are drept de a circula pe drumurile rutiere romanesti"

apoi alt articol care nu este incadrat la infractiuni se refera la cele 90 de zile timp in care un cetatean are dreptul sa circule cu o imasina instrainata pana sa imatricuelze masina sau sa nu mai circule cu ea. .

ei au legat aceste doua fraze si au conceput marea infractiune rutiera.

Orice sfat este binevenit ,modalitate contestatie,drepturi,etc , pentru ca maine poimaine ne trezim ca nu mai sunt 90 zile ci 15 zile ..
Traiasca Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
motorcod, utilizator
Am aceasi probleme ca si voi, de pe data de 17.02.2010 m-am ales cu dosar penal si permisul retinut.Chestia e ca pana acum am avut rabdare, m-am gandit ca o sa se rezolve si parchetul o sa dispuna N.U.P, insa azi am fost la politie sa vad care e situatia si ofiterul mi-a raspuns ca s-a intors dosarul de la parchet si s-a dispus inceperea urmaririi penale.
Fratilor cu masini de bulgaria, nu e de gluma cu militienii astia din Pitesti asa ca ar fi bine sa ne unim cu totii si sa facem iures mare, eventual chemata presa, televiziunea, tot, poate asa se vor potoli si ne vor da actele inapoi, pentru ca ei isi bat joc de noi si comit infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Eu v-as ruga daca sunteti interesati sa ne unim, sa ma contactati la unul dintre tel: 0726415922 / 0753231257 si numai asa vom reusi, altfel vom mai astepta mult si bine la mana unor incompetenti care nu cunosc legea, ba mai mult, daca nu exista text de lege, inventeaza ei unul pentru a intocmi un dosar penal.
Nu mai stati, ca stam si asta inseamna ca acceptam toate abuzurile unor idioti de militieni, din cauza asta a ajun tara asta in halul asta, ca intotdeauna am lasat capul jos.
Va rog sa tratati cu seriozitate si daca sunteti interesati sa ma contactati!
free_speedo a scris:

Am aceasi probleme ca si voi, de pe data de 17.02.2010 m-am ales cu dosar penal si permisul retinut.

..ai putea sa detaliezi un pic motivele si imprejurarile...adica sa zicem, te-a oprit, aveai procura expirata, ai recunoscut ca mergi cu masina de mai mult de 90 zile fara sa iesi din tara, ai dat declaratie scrisa si ce ai scris in ea, etc...
nu mai e nici un mesaj din 24.03.2010....................ce se intampla...........s-au intensificat actiunile politiei,..........au incetat aceste abuzuri ???................si eu sunt posesorul unei ``bulgaroaice`` si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in continuare............eu o am inmatriculata pe firma si am pastrat lagatura cu propetarul si-mi reschimb delegatia la 3 luni dupa ce am citit aici..................dar faptul ca aici nu mai scrie nimeni nimic despre acest subiect nu ma bucura deloc....................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala sau dosar penal florinmincan florinmincan Fratele meu are o duba ford transit cu numere de anglia inscrisa in anglia pe numele lui . Am fost oprit de un politist la Pitesti si mi s-au cerut actele la ... (vezi toată discuția)
Procura pentru masini cu numar de bulgaria florinmincan florinmincan am o masina cu numar de bulgaria si am auzit ca trebuie facuta procura din 3 in 3 luni. Este adevarat sau nu? (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu numere de bulgaria? barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua. Cat pot folosi pe teritoriul Romaniei o masina inmatriculata la bulgari [b]daca am procura in acest sens[/b]? Cineva mi-a zis ca 90 zile ca ar fi ... (vezi toată discuția)