avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ...

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in caz de divort, sotia sa aiba pretentii asupra apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:55, 10 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apoi ori i-l donati fiului cu/fara clauze, ori il va mosteni fiul, candva


Si nu e tot aia?
Adica daca ii doneaza o suma, il lasa "descoperit" in fata fratilor, dar daca ii doneaza apartamentul nu "il lasa descoperit"....
Va rog sa detaliati cum "va fi descoperit in fata fratelui", ce se poate intampla ?
Cand se va ajunge la mostenire, fratele ii poate cere 1/2 din suma. Suma pe care el va considera ca o merita.

Amitrica a scris:

Va rog sa detaliati cum "va fi descoperit in fata fratelui", ce se poate intampla ?

1/4.
Rezerva succesorala este jumatate din cota legala
Daca donez fiului X prin act notarial ceva, poate veni dupa moartea mea fiul Y si sa ceara legal din ceea ce am donat fiului X ?

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune coldman coldman Fiul meu a decedat in sept.2012, avea o garsoniera cumparata pe numele lui din 2005 inainte de a se casatori , locuia impreuna cu sotia lui si o fetita in ... (vezi toată discuția)
Donatie conditionata Retardila Retardila Buna ziua tuturor! Din pacate trebuie in continuare sa cer opinia unor specialisti.....ca asa-i daca iti faci o suma si vrei sa-ti ajuti fiul..... Nora ... (vezi toată discuția)