Buna ziua ! De curand am "comis-o". Am gasit un briceag tip fluture in apropriererea Salii Polivalente, apoi l'am pus in ghiozdan cu gandul de a-l lua acasa. La intrarea in sala am fost perchezitionat corporal si in bunuri. Asupra mea s-a gasit acel brigeag. Am fost luat de jandarmi, am fost pus sa dau declaratie, apoi m-au dus la politie sa imi faca dosar.
Nu m-i s-a spus exact ce se v-a intampla mai departe: daca primesc amenda, cazier, sau altceva. Jandarmii mi-au spus ca nu voi lua decat o amenda, politia mi-a spus ca se va face ancheta sociala si amenda ( ce nu se va pune pe cazier), la alta sectie de politie mi-au spus ca eventual o amenda, dar nimic nu se stie.
Vreau sa ma lamuriti si pe mine va rog frumos si sa imi spuneti ce e de facut mai departe !
Tin sa precizez ca am 16 ani si ca nu am mai avut probleme cu politia pana acum (asta e prima abatere). Rog un raspuns cat mai repede posibil !
Daca citeati cu atentie nu mai urma un sir de supozitii inutil.
Este vorba despre o prima abatere a unui minor,daca cele relatate au fost cele petrecute in mod real.
Este vorba despre un pericol social mai mult decat redus.
In aceasta situatie,in procent de 95% nu ti se va intocmi dosar penal,vei fi amendat contraventional.
Neintocmindu-se dosar penal nu este nevoie de nicio ancheta sociala.
Eu cred ca jandarmii au vrut sa te sperie mai mult pentru a nu mai repeta astfel de fapte.
Conform Legii nr.61/1991 modif. si rep.la art. 1^1. se prevede: (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
Avand in vedere cele expuse de regula in acest caz se aplica art 18 indice 1., deci amenda administrativa.
Succes!
si mie mi s-a intamplat asta azi...m`au dus la sectie mi`au luat amprente shi m`au fotografiat:)):)) nici yo nu stiu c s v`a intampla in continuare...dk afli cva lasa`mi shi mie un mesaj....
Arme albe
zarnik
Buna ziua!In urma cu 2 zile veneam acasa seara din oras cu autoturismul personal.Am fost oprit de politie.Mi-au facut un control asupra masinii unde mi-au ... (vezi toată discuția)