Andreea Lisievici a scris:
Ideea este ca si mie mi se pare logic si de bun simt ca cel care primeste notificarea sa poata renunta si inceta imediat, numai ca pentru asta ar insemna ca primitorul sa fie doar debitor dpdv al art 1024 din codul civil... Aici ma impotmolesc, pentru ca am nevoie de o baza juridica.
MIe mi-a lasat impresia ca ai alta parere, de aceea iti ceream un exemplu.
Apoi, eu am o limita in problema de fata: nu vad care este problema. Din interpretarea oricarui contract nu vad cum ar putea reiesi ca o parte trebuie sa dea preaviz iar cealalta sa nu aiba comportament similar, fara o clauza expresa in acest sens.
Deci ca regula, ambele parti respecta contractul si ce e scris in el. De aici inainte, nu vad ce alt temei de drept mai e necesar in afara de interpretarea contractelor si de 1023-1024 Civil. Eu trebuie sa resoect 2 luni, atunci si tu trebuie sa respecti termenul de 2 luni daca nu scrie in contract vreo derogare... simplu si la obiect.
Eu nu pot termina contractul pe loc, recte nici tu n-o poti face...
Cred ca undeva mi-am limitat posibilitatea de a vedea ceea ce descrii tu ca fiind problema, ca nu mi-e clar ce anume mai este necesar de clarificat... :">