avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului de la CET, ...

Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului de la CET, locatarii care au centrale individuale pe gaz mai plătesc lucrarea de contorizare pe casa scării?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:23, 19 Martie 2023
Cum funcționează aceste noi coloane dimensionate pentru toate apartamentele și ramificațiile către fiecare apartament?
Puteți descrie mai detaliat despre ce este vorba?
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu e nimic special, doar s-a renuntat la coloanele verticale diferite care treceau prin fiecare camera cu calorifere si s-au introdus coloane verticale (tur-retur) de diametru mai mare pe casa scarii , intrarea facindu-se orizontal, in fiecare proprietate. La intrare in proprietate va fi montat contorul de energie termica. Bineinteles, fiecare proprietar trebuie sa-si faca instalatia de utilizare in casa, pe orizontala.

Tot ce va fi pe casa scarii e necesar sa fie izolat termic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
latka, utilizator
La așa ceva mă gândeam și eu.
Dar să faci instalația interioară pe orizontală pentru 5 calorifere la un apartament de bloc rezulta un întreg șantier,mizerie,deranj,costuri mari.
Chiar nu cred că merită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
Ba se merita, pentru ca daca instalezi CT proprie, instalatia pe orizontala se face la fel - nu ai cum altfel.
Solutia pe care a dat-o @latka este ce-a mai plauzibila (in lipsa informatiilor pe care trebuia sa le de-a initiatorul topicului).
Faza este ca proprietarii s-au gandit cam greu, adica dupa ce unii dintre ei si-au montat deja CT proprii, iar costurile sunt cam mari pentru cei ramasi. S-au mai intamplat asemenea cazuri cand s-au facut instaltatii separate pentru gaze naturale, suportate atunci de cei cu CT proprii, apoi pe rand s-au bransat si ceilalti proprietari, care au fost nevoiti sa "cotizeze" la investitorii conductei principale... V-aduceti aminte, cate discutii au fost pe forum !

Adam Grecu a scris:

Ba se merita, pentru ca daca instalezi CT proprie, instalatia pe orizontala se face la fel - nu ai cum altfel.
Solutia pe care a dat-o @latka este ce-a mai plauzibila (in lipsa informatiilor pe care trebuia sa le de-a initiatorul topicului).
Faza este ca proprietarii s-au gandit cam greu, adica dupa ce unii dintre ei si-au montat deja CT proprii, iar costurile sunt cam mari pentru cei ramasi. S-au mai intamplat asemenea cazuri cand s-au facut instaltatii separate pentru gaze naturale, suportate atunci de cei cu CT proprii, apoi pe rand s-au bransat si ceilalti proprietari, care au fost nevoiti sa "cotizeze" la investitorii conductei principale... V-aduceti aminte, cate discutii au fost pe forum !
Și noi am schimbat conducta de gaz și atunci nu au fost discuții. Au contribuit toți în mod egal, indiferent de consum. La căldură sunt discuții. Dintre cei cu centrale pe gaz o parte din ei vor și racordare la rețeaua CET. Vor avea posibilitatea sa consume ce e mai ieftin, mai convenabil

Alte discuții în legătură

Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)
Probleme conducata de incalzire enescu_maria enescu_maria Ce conditii trebuie indeplinite ca o conducta de incalzire sa treaca prin casa scarii iar fiecare apartament sa se branseze pe orizontala?Legea permite acest ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)