avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ...

Hristos a Inviat!
Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: coco_stefania , utilizator 08:37, 24 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna nu vrea să-i lase nimic moștenire pentru că-i face probleme.
Nu ne-a spus ce probleme îi creează, dar probabil fiind înfiată la bătrânețe nu-și va îngriji părinții adoptivi, si va fi nevoită să nu-i lase nimic moștenire. Dacă nu-și îngrijeste părinții, nu merită să moștenească nimic.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
La azil? Niciodata.
Multumesc pentru sfat!
Cand intram in lumea celor drepti nu mai stim ce este in urma noastra. Orice act am face pe lumea asta, nu putem verifica daca a fost indeplinit de cei ramasi in viata si lua masurile necesare. Asta e problema. Nu am auzit pana acum vreun batran sa vrea sa mearga de buna voie la asezamantul camin de batrani supranumit azil. Nimeni nu poate anticipa ce ii va rezerva batranetea si cum va pleca pe lumea cealalta. Dar sa retinem ca nu exista nici o lege care sa impuna ingrijirea batranului dupa serviciul copilului, indiferent ce vrem noi. Copiii nostri naturali sau infiati trebuie sa mearga si sa munceasca la serviciu, indiferent daca noi tinem sau nu seama de aceasta realitate. Asadar fata de cele ce ati expus cautati sa fiti mai ingaduitoare si sa intelegeti si interlocutorul. Succes!
La azil veți ajunge și împotriva voinței dumneavoastră, pentru că fetița înfiata va trebui să meargă la lucru, și nu va avea timp să vă îngrijească pe dumneavoatră.
Noi vă prezentăm o realitate din viața de zi cu zi, nu un verdict.

Fetița asta înfiată are tot dreptul să vă dea la azil când veți deveni neputincioasă.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Nu e chiar asa. Doamna, acuma ca e in putere, poate incheia contract de intretinere cu un tert. Daca are 60 de ani, poate cere sa fie asistata la semnarea contractului de catre un reprezentant ql autoritatii tutelare. Tot ei vor supraveghea ca doamna sa fie ingrijita.
Asa ca se poate lipsi de serviciile fiicei.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? daca nu ,ce pot ... robertavali robertavali Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? Daca nu ,ce pot face legal ,ca dupa moartea mea si a sotului ,sa nu intre la mostenire decat 2 copii din cei 3 ... (vezi toată discuția)