Hristos a Inviat!
Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc?
Multumesc!
Teoretic ceea ce spuneti dumneavoastra suna bine. Numai ca in realitate piata ingrijitorilor de batrani se inclina spre lipsa ofertei pe venituri contributive de RO. Am trecut printr-o experienta asemanatoare, iar ingrijirea unui batran este in practica "grupa de munca mine subteran din Legea 57/1974". Nu prea exista oameni dornici sa-si sacrifice viata pentru asa ceva. Aici in RO nu e ca in Italia unde pensiile contributive sunt cat cele speciale de la noi, si ei isi permit sa plateasca corespunzator muncii prestate o batanta. Deci la noi in RO raman de actualitate serviciile specializate de ingrijire a batranilor in asezaminte dedicate, numite infricosator azil. Iar mai putin batranii, copiii nostri se ghideaza dupa afirmatia: cum sa mostenesti fara ca sa ispasesti.... Si cred ca au dreptate pana la urma. Cu sanatate!
Dar nu este vorba de a ma intretine copila sau a avea grija de mine. Nu voi intelege de ce mi-a intors spatele , atata timp cat o ajutam cu bani , cu alimente , pachete saptamanal. Nu am avut divergente..., a promis , de ex. ca vine de Paste acasa si nu a venit, nu mi-a putut raspunde de ce. asta ma doare, ca nu am facut nimic care s-o deranjeze.
Initial ziceati ca va creează mari probleme, ca apoi sa dati ex ca nu a venit de paste acasa...
E adevarat ca nimeni nu poate fi obligat sa lase mostenire, dar nici sa va dati averea altuia pt ca fiica ca vine acasa.
Incercati sa o faceti sa vina.
Daca nevenirea de Paste la domiciliul dumneavoastra (acasa poate fi pentru ea alta locatie) e motivul marei dumneavoastra drame, inseamna ca toti antevorbitorii au incercat in zadar sa va aline suferinta macar cu o vorba buna. Batranii vor sa dirijeze miscarile si deciziile celor tineri dupa cum considera ei necesar cu amenintarea mostenirii, ceea ce este incorect si genereaza rateuri ca si cel descris cu venirea de Paste. DA, dumneaei, tanara are alta ordine a prioritatilor decat dumneavoastra, si nu-i puteti reaseza prioritatile asa cum vreti dumneavoastra. Are universul ei propriu cu alte prioritati si dorinte decat dumneavoastra. Cel mai bine e sa va resemnati si sa luati situatia asa cum e caci altfel puteti da in depresie ceea ce e neplacut si neproductiv. Succes!