avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie sarpanta bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie sarpanta bloc

Constructie sarpanta bloc.
Asociatia a primit din partea din partea primariei o adresa in care se stipuleza: "....daca lucrarile au fost executate in regim propriu iar proprietarii detin documentatiile legale(proiect,avize,autorizatii etc.)aceste documentatii trebuie aduse la cunostinta asociatiei de proprietari,deoarece intretinerea si repararea proprietatii comune intra in sarcina asociatiei.In conditiile in care pentru sarpantele construite,actualii proprietari nu detin niciun document,iar bloculeste prevazut din constructie cu terasa,acestia trebuie sa intreprida demersurile legale pentru intrarea in legalitate,in caz contrar acoperisul blocului trebuie adus la forma initiala.Avand in vedere cele de mai sus va rugam sa luati masurile necesare privind intrarea in legalitate in ceea ce priveste acoperisurile aferente blocurilor care fac parte din asociatia dvs. Va facem cunoscut faptul ca raspunderea juridica pentru prejudiciile sau daunele cauzate de eventualele desprinderi ale acoperisului revine in sarcina proprietarilor de imobil sau reprezentantilior asociatiilor dupa caz" . Avand in vedere ca in cadrul asociatiei NU exisista niciun document(acord de construire,contract cu firma de constructii,chitanta privind cheltuieli din fondul de reparatii/sarpanta) care sa ateste implicare in constuctia sarpantelor CARE este efectul juridic asupra asociatiei,pentru eventualele daune cauzate de desprinderea sarpantei ?? Adresa primariei NU da si un termen de rezolvare !! Cu mentiunea ca asociatia a trimis notificari proprietarilor de la ultimul nivel sa prezinte documentatia prevazuta in adresa.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 24 Aprilie 2023
Repet intrebarea?
Ce importanta are pentru asociatie cand a observat primaria ilegalitatea acoperisului.
Pe cel care a pus intrebarea il intereseaza sa scape el ca asociatie nesanctionarea lui si a asociatiei.
Acum le-a trimis notificarea. Locatarii de la ultimul etaj pot merge in instanta sa anularea amenzii ca s-a prescris conform ICCj dar nu se stie daca obtin. Chiar daca obtin tot nu scapa fara demolare sau sa faca totul pentru a fi legal din moment ce primaria a trimis notificarea.


Si ce daca a trimis primaria notificarea ?!?
"În concluzie, un proces-verbal de constatare și sancționare a unei contravenții în domeniul construcțiilor, poate fi întocmit în mod legal numai într-un termen de 3 ani de la săvârșirea faptei sancționate și numai dacă cuprinde în mod obligatoriu data exactă a săvârșirii faptei. "

Asa ca primaria nu poate sa le demoleze nimic.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
latka, utilizator
Poate fi intocmit oricand . Constatarea prescriptiei de 3 ani cum spune curtea se face doar in instanta.
Sa mearga sa plateasca apoi sa dovedeasca ca au facut acum 25 ani si apoi daca au noroc poate anuleaza instanta ca s-a prescris.
Dar apoi trebuie sa intre in legalitate sau sa darame.

Dar dupa am zis initiatorul doreste sa stie CARE este efectul juridic asupra asociatiei si ce sa faca.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
Nu prea vreți să citiți ce scrie în decizia ICCJ și acel articol.
Asociația nu are vreo treaba.
initiatorul doreste sa stie CARE este efectul juridic asupra asociatiei si ce sa faca sa scape curat.

am citi acolo si zice
termenul de prescripție a răspunderii contravenționale pentru contravențiile prevăzute de art. 26 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 50/1991, republicată, constând în executarea, fără autorizație de construire

Asociatia nu a executat nimic. Eu ca presedinte si angajatii asociatiei trebuie sa anunt orice se face ilegal fara autorizatie, indiferent ca este in afra sau interiorul blocului si al apartamentului.
De exemplu un vecin a amplasat o usa in fata a 2 apartamente plasate fata in fata si a inchis 2m2hol.
Eu l-am somat sa desfinteze ca e ilegal si ca a ocupat proprietatea comuna am anuntat primaria. Primaria nu a pucat sa faca nimic ca a si sesizat un locatar executia unei lucrari pentru care vrea sa stie daca primaria a dat autorizatie si asociatia a dat autorizatie si ca e ilegal ca a ocupat spatiul comun indiferent cine ar fi dat autorizatie si sa o desfiinteze imediat.
Primaria nici nu apucase sa citeasca notificarea trimisa prim mail si posta ca m-a si chemat sa ma amendeze si pe mine si pe respectivul.
Si te intreaba nu ati auzit galagie , nu ati observat lucrari nu ati observat ......Stiti ca aveati obligatia si trebuie sa va amendam ata pe dv reprezentant cat si asociatia si,.. observand ca eu tot caut in telefon s-a oprit.
I-am arata mailul si am scapat.
L-a amendat doar pe proprietar . si i-au spus ca pentru ei primarie nu reprezinta un periol si ca daca se intelege cu asociatia si locatarul reclamant nu ii demoleaza usa. Daca mai reclama cineva iar il amendeaza. La fiecare reclamatie cate o amenda pana la readucere la starea initiala fix la fel (gresie plafoniera hol vopsea etc).
Pana la demolare s-a pus o chirie . In adunarea generala am lasat sa propuna cel ce reclamase cat sa ii luam chirie si au ajustat restul locatarilor. Pana la urma a ramas sa decida comitetul.
I-am pus 200lei chirie si obligativitatea ca la desfiintarea usi (ca de apartament montata in fata) sa readuca la starea initiala spatiul fix la fel cu gresia care a fost.
Intrucat e batran si e deja cu un pas spre lumea cealalta o sa trebuiasca sa faca montenirea urmasii (rude neavand copii su sotie dar fiind milionar in euro).
Ca sa vanda trebuie adeverinta de la asociatie care nu se da pana nu readuce la starea initaiala.
Ca sa readuca trebuie sa schimbe gresia de sus pana jos P+3 ca atat e imobilul.

Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie grin grin O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 kermint kermint Daca un acoperis la un bloc a fost facut in anul 2005 ( transformarea din terasa in sarpanta ) fara autorizatie de constructie asociatia mai poate fi amendata ... (vezi toată discuția)