avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare antecontract de vanzare cumparare versus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator

Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator in vederea confiscarii speciale?
Care sunt posibilitatile promitentului vanzator la acest moment?
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 15:45, 10 Aprilie 2010
multumesc pentru raspunsul dvs
apreciez ca fiind rezumative explicatiile oferite
sigur ca aveti dreptate ca sechestru asigurator este una si confiscarea speciala este altceva.
Nu inteleg de ce ar vrea cineva sa dea bani pe un bun nesigur ca i se va preda? :O Sau despre care, in baza sechestrului, e avertizat ca ar putea fi confiscat?
Deci, chiar daca il va cumpara, nu va putea invoca pentru sine buna-credinta pentru ca stia de confiscare si i se va lua bunul, indiferent ca s-a facut vanzarea sa nu...
Asa incat, ce ar oputea face vanzatorul I (prima intrebare) e ok, dar ce va putea face cumparatorul imi apare ca inutila.
Pana la urma nu inteleg nici pentru cine sunteti si care este scopul urmarit de dv: sa scapati de sechestru, sa vindeti oricum (cu tot cu sechestrul notat), sa vindeti fara probleme... ce exact urmariti?
buna ziua
si eu sunt in aceeasi situatie doar ca atunci cand am incheiat antecontractul de vanzare cumparare CF-ul era curat, cererea de sechestru fiind inscrisa ulterior
si eu as dori sa stiu daca e preferentiala inscrierea noastra in CF a antecontractului fata de cea a cererii de sechestru(am inscris antecontracul cu 2 luni inainte de inscrierea cererii de sechestru)
multumesc
Maria
Juridic e mai greu de explicat... Dar daca e inscris deja sechestrul in CF, asta inseamna ca acel bun e luat din proprietatea promitentului vanzator, aceste nemaiavand ce sa vanda.
Prin urmare, are logica acea notare de antecontract atata timp cat vanzatorul mai are ce vinde, cat nu mai are, atunci ii cereti daune-interese.
cred ca nu m-am exprimat eu bine
ceea ce ma intereseaza este daca inscrierea nostra a antecontractului inainte de inscrierea cererii de sechestru are rang preferential sau nu
multumesc

Alte discuții în legătură

Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)
Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de v-c, sechestrul asigurator si opozabilitatea acestuia fata de tertii (viitori) creditori DanyD DanyD Dupa incheierea unui antecontract de v-c ptr. un imobil si notarea acestuia in registrele CF, promitentul cumparator cere instantei de judecata instituirea ... (vezi toată discuția)