avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare antecontract de vanzare cumparare versus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator

Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator in vederea confiscarii speciale?
Care sunt posibilitatile promitentului vanzator la acest moment?
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 15:45, 10 Aprilie 2010
bine , dar noi deja locuim acolo si l-am amenajat

:((
buna ziua!
sechestru asta pp: blocarea vanzarii bunului imobil respectiv.
in acel antecontract scrie pe undeva ca " imobilul nu este grevat de sarcini, nu este ipotecat, sechestra, nu face obiectul vreunei executari silite..."
promitentul vanzator este in culpa, el la data stipulata in antecontract trebuia sa aibe imobilul liber de orice fel de sarcini si nu il are.
dvs puteti solicita clauza penala care pp ca exista in acel antecontract!
mai exista posibilitatea ca promitentul dvs vanzator sa ii ofere o garantie indestulatoare lui X si asta sa isi ridice sechestrul.
multumesc
si noi speram ca promitentul vanzator isi va achita obligatia care se pare ca e din 2007
noi cand am achizitionat apartamentul era cu Cf-ul curat , cererea de sechestru intervenind anul trecut in vara
Dar in situatia in care acest antecontract de vanzare cumparare a fost notat in CF, (deci la momentul incheierii lui nu exista nicio sarcina/piedica ptr. a se inchaia, nota) si dupa o anumita perioada de timp impotriva proprietarului/promitentul vanzator, un creditor obtine in instanta civila un sechestru judiciar sau asigurator asupra aceluiasi imobil deja promis altcuiva, nu exista nici-un rang intre aceste doua creante?
In fond cel in favoarea caruia s-a incheiat acest antecontract de vanzare-cumparare, are o creanta (banii platiti drept avans) impotriva promitentului vanzator, creanta ce consta in obligatia de a face intuitu personam, pe el nu-l intereseaza restituirea avansului platit, el dorind incheierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)
Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de v-c, sechestrul asigurator si opozabilitatea acestuia fata de tertii (viitori) creditori DanyD DanyD Dupa incheierea unui antecontract de v-c ptr. un imobil si notarea acestuia in registrele CF, promitentul cumparator cere instantei de judecata instituirea ... (vezi toată discuția)