la terasa e vorba de reparatie structurala. Eu am incercat (la cererea administratorului) sa aplic o mebrana lichida, aceasta mi-a fost inmanata chiar de administrator pe care am si plati-o. Problema sta in structura, ca atare, ei au trebuit sa sparga cam jumatate din plafonul terasei si sa re izoleze, consolideze structura. Problema e ca astfel de lucrari executate fara firme autorizate (certificate oficial) pot crea mari probleme. Daca terasa mea colapseza acum peste celelalte 9 apartamente de dedesupt? Cum sa execut eu lucrarea de consolidare cu firma angajata de mine? Cu ce drept (chiar daca sunt proprietar, pot face de capul meu lucrari fara expertiza)? Eu pot executa, incerca sa execut doar o izolare partiala, nu structurala.
Un mic comentariu aparte de acest topic, daca asa se procedeaza in majoritatea situatiilor, inseamna ca la primul cutremur o sa avem cu siguranta un dezastru.
w_v_w_v a scris:
Aici fiecare est o persoana care poate avea diferite ocupatii. Doar ca cineva scrie ceva la status nu inseamna nneaparat ca asa e.
Tratati problemele pe rand. Daca ati inteles ca plafonul terasei (structura)
este proprietate comuna de ce ati incercat sa faceti singur reparatii la ea?
Terasa mai exact acoperisul partii unde locuiti dv este parte comuna. Dar terasa pe care dv pasiti faceti gratar si ce mai doriti este proprietatea dv si prin urmare trebuia sa va gasiti o firma proprie care sa faca lucrarile bine.
Nu ati reusit si s-a ocupat administratia si e normal sa vi se impute costurile.
Problema 2 a tevilor si spargerilor lasate:
Reaparatiile anumitor tevi ale blocului comune de la dv din apartament se repara de asociatie si daunele si readucerea la starea initiala se face tot pe banii ascociatiei.
legea 196 /2018
ART. 31
(3) Proprietarii din condominiu care suferă un prejudiciu ca urmare a executării lucrărilor
prevăzute la alin. (1) sunt despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații.
(4) În cazul în care prejudiciul este cauzat de către executantul lucrărilor de intervenție, persoană
fizică/juridică, despăgubirea va fi recuperată de la acesta, în condițiile legii.
(6) În situația în care, pe parcursul executării lucrărilor de intervenție în baza prevederilor alin.
(1), se afectează în orice mod proprietatea individuală, cheltuielile necesare pentru aducerea la
starea tehnică inițială a acestora se suportă în condițiile alin. (3) și/sau (4), după caz.