avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar terasa bloc ultimul etaj, cine plateste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar terasa bloc ultimul etaj, cine plateste reparatia ...

Proprietar terasa bloc ultimul etaj, cine plateste reparatia hidroizolatiei?

Sunt proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj care intr-un bloc din centrul ca[pitalei care, are in componenta 2 terase in proprietate. Acum recent au inceput infiltratiile de apa si vecinul de jos a facut reclamatie la admistratie. Administratia blocului a decis sa execute lucrarile de reparatie, ele fiind de spargere a terasei 15 cm adancime si refacerea hidroizolatiei.

Admisistratia mi-a trecut toate costurile lucrarii la intretinere fara nici-un document legal sau instiintare "scrisa". Mai mult, sau conectat cu echipamentele de lucru la reteaua mea electrica aducand-mi costuri la energie.

Care este legea, cine plateste si care este procedura legala a administratiei blocului? Nu ar trebui inmanata o hartie cu articoloul de lege, facturile lucrarii, garantia lucrarii catre proprietar? Aducerea la cunostinta in cadrul legal al costurilor adaugate la intretinere?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: steaua581 , utilizator 09:36, 1 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
are in componenta 2 terase in proprietate.

Daca terasele va apartin,automat dv ca si proprietar detineti obligatia asigurarii starii tehnice a proprietatii individuale
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii au dreptul sa solicie clarificari,au acces la toate documentele asociatiei
Aveti dreptul legal sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista lunara de intretinere solicitand documentele justificative ale sumei impuse in lista de intretinere
Daca asociatia de proprietari a executat lucarrea de hidroizolatie terasa ,ar trebui sa detina incheiat raport juridic prestari servicii cu operator economic autorizat care la finalul executiei sa predea documente justificative =materiale +manopera +garantie
bun, multumesc pentru raspunsuri.

Acum la intrebarea: (Administratorul foloseste firma lui personala pentru a executa lucrarile), e acest lucru legal sau nu? Are dreptul?

In Romania orice e posibil. Logic ar fi sa nu aibe voie deoarece (blocul fiind vechi), omul nostru poate da o dalta in orice teava a blocului. apoi sa isi deconteze pe firma lui costurile lucrarilor.

Au dreptul administratorii sa conduca afaceri proprii, indiferent de natura lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa știu dacă zidul comun între doua apartamente este ... Maria 1969 Maria 1969 As dori sa știu dacă zidul comun între doua apartamente este parte comuna a asociației sau parte comuna a celor doua proprietăți? S-a reparat o conducta ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)