@robert1958
Dvs. nu intelegeti niste lucruri, (zic eu, nu e un repros) elementare, extrem de simple :
1. Acordul de vointa al asociatiei de proprietari, in AG, e dat tot de vointa membrilor asociatiei, nu de proprietarii care nu sunt membri. E vorba de AG ordinare.
Nu-mi dau seama cum ajungeti dvs. la concluzia ca acordul scris, care e echivalent ca metoda la pct. a de la art. 50 (altfel nu o punea legiuitorul , la pct. b) trebuie obtinut de la toti proprietarii. Ar insemna ca apare si o vointa "straina" de asociatie, a unor proprietari care nu au dorit sa fie membri, nu au drept de a decide, dar se supun obligatiilor ce rezulta din hotarirea reiseita prin vointa proprietarilo, dar exprimata in scris.
Nu tot timpul vointa proprietarilor (membri sau nemembri) e testata in totalitate, exista si decizii cu minim 2/3. Deci nu aveti dreptate.
2. Nu ma intereseaza opinia "actorilor", am intilnit opinii de "actori", aici pe forum, cu vechime de zeci de ani si nu e cea corecta. O spun oameni cu studii si activi in drept.
3. Ce faceti daca la primul "tur" AG, nu exista cvorum ? Exact la fel se va intimpla si in cazul declaratiilor scrise. E ceva in neregula ? Se organizeaza o alta AG, nu-i asa ? De ce trebuie ca in cazul acordului exprimat scris, sa existe cvorum din prima ? Dati-mi un argument.
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.
Nici aici legea nu precizeaza metodologia, dar credeti ca nu se poate subintelege ? Ca trebuie sa existe o majoritate. La fel, se poate afisa la avizierul scarii anuntul cu hotarirea prin acord scris, la fel se poate relua procesul, nu e interzis lucrul asta. Credeti ca fara AG nu se poate ? Uite ca se poate.
4. Nu ma luati peste picior cu cele 5 minute, am convenit anterior (eu asa sper) ca nu ne luam unii pe ceilalti de "Pompilica". Nu va place opinia mea, OK, pastrati-o pe a dvs., nu e nici o problema.
5. Daca o hotarire a unei instante nu e izvor de drept, insemna ca nici a unei alteia nu poate avea o alta "greutate" (poate fi chiar cea corecta, dar vorbim despre un alt parametru de comparatie).
Eu nu mi-am "ascuns" argumentele, incercati ca nici dvs. sa nu va ascundeti dupa ce decide o instanta sau alta. Judecatorii gresesc de multe ori, altfel nu ar exista
recursul in interesul legii (nu al judecatorului).