Nu e în aceeași situație, căci avea calitatea de soț supraviețuitor. Ori dumneata contești dreptul unui soț supraviețuitor...
Am scris că după bunic am scos deja CERTIFICAT DE MOȘTENITOR în baza testamentului pe care l-a lăsat, însă terenul bunicii nu a fost trecut în patrimoniul lui la data dezbaterii testamentului.
Voiam să știu dacă e nevoie de certificat de calitate de moștenitor pentru terenul bunicii. Nu e nevoie, s-a solicitat deja un supliment la Certificatul de Moștenitor după bunic, care a fost eliberat ulterior testamentului.
"Succesibilii moștenitori sunt proprietari, iar proprietarii au și posesia.
Posesia este un atribut al proprietății.
Iar ceea ce ați spus nu are absolut niciun sens."
Cum să fie succesibilii moștenitori deja proprietari? Un anume act le oferă calitatea de proprietari, în baza acceptării succesiunii în termen de 6 luni a fraților bunicii, în anul 1977. Conform articolului 700 din al Codului Vechi Civil aceștia trebuiau să-și asigure felia de tort cu o declarație de acceptare. Nu au făcut-o!
Iar pe viitorul Certificat de Moștenitor al bunicii care va fi eliberat curând vor fi trecuți acei succesibili, dar în dreptul numelui lor va scrie că sunt străini de succesiune prin neacceptare conform art 700 Vechiul Cod Civil. Adică dezmoșteniți....
Chiar dumneata le scriai unor indivizi pe aici că rudele lor care sunt trecute în Certificatul de Moștenitor ca străini de succesiune conform art 700 sunt dezmoșteniți...
Cum să fie succesibilii moștenitori deja proprietari?
~ final discuție ~