avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica ...

Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare.
Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor.
Executorul a intrat peste bunica in casa si o da afara.
Cat este de legal si ce se poate face ?
Atata timp cat bunica traieste si este propietar nu vad cu ce drept sa ii puna imobilul la vanzare.
Va rog, este urgent. Ajutati-ma cu un sfat.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
annnamm, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mi se pare normal sa intre in casa bunicii, atat timp, cat este propietate privata sa o fotografieze pe ea, si sa o puna sa semneze, femeie de 90 de ani, cu inceput de dementa. Nici macar nu i s-a explicat ce semneaza, a fost fortata sa semneze, pt ca au speriat-o.

In plus, nu am spus ca nu sunt de acord sa fie executata silit partea mamei, dar mi se pare absurd sa ii se scoata imobilul bunicii mele la vanzare cat aceasta este in viata, si ii se spune sa elibereze apartamentul.
annnamm, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunica nu poate fi obligată să părăsească imobiliul cât mai trăiește, pentru că legea îi conferă drept la habitație viageră, și în plus ea are și cotă parte drept de proprietate.

Cota ei de proprietate, plus cota moștenită, nu pot fi scoase la licitație pentru datoria ficei.
Nu bunica este executată silit.
Dapix, utilizator
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa permiteti sa intre cineva in casa. E cam ciudati ce povestiti. Ar trebui sa mergeti la avocat, sa studieze dosarul si mai ales sa vada ce a semnat bunica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu si mama nu locuim cu ea, noi stam in alt oras. Am sunat-o azi sa vad cum se simte, cum fac in fiecare zi, si era foarte speriata, plangea, si mi-a povestit ca o femeie a venit pe la 9 dimineata, s-a prezentat ca fiind de la banca, in legatura cu fiica, adica mama mea si a intrat in casa ei, ca si cum ar fi fost casa dansei, a inceput sa se plimbe din camera in camera si sa faca fotografii. Apoi a inceput sa ii faca fotografii bunicii, fara sa ii dea vreo explicatie, ea foarte stinghera si speriata, isi acoperea fata cu mana ca nu intelegea ce se intampla. La final, dupa ce a facut nenumarate fotografii, a scos un teanc de acte si a pus-o sa semneze, spunandu-i ca este obligata sa semneze actele, si asta a facut.
Nu este normal sa se intample asa ceva, oricine ai fi tu ca institutie, este o propietate privata.
Ulterior, am contactat banca si mi s-a spus sa fac un email sa povestesc ce s-a intamplat.
Prin intermediul unei cunostinte am aflat si de executorul cu poprirea mamei. L-am sunat si pe acesta si mi-a zis ca cineva de la ei de la biroul de executari a fost intr-adevar la bunica mea acasa. Executorul mi-a spus ca va urma sa scoata la licitatie apartamentul bunicii. Mentionez ca desi stiam de poprire, nu am primit niciun act prin posta sau e-mail care sa o instiinteze pe mama mea de faptul ca urmeaza o vizita a executorului la domiciliul bunicii si nici faptul ca ap ei va fi scos la vanzare.

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raman la sfatul de mai sus,.mergeti la avocat, situatia e ciudata, iar faptul ca a semnat "hartii "e si mai rau

Alte discuții în legătură

Vreau si eu sa-mi spuneti ce sa fac lili2008 lili2008 bunica mea a murit in anul 1998.avea impreuna cu bunicul meu o casa cu teren in oras.bunicu i-a dat mamei mele pe act de mostenitor facut la notar o jumatate ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Executorul achita sulta sotului fara titlu executoriu dandanaua dandanaua Prin hotarare judecatoreasca, imobilul apartinand sotilor a fost partajat, atribuindu-se sotului debitor I.M., care a fost obligat la sulta catre celalalt sot, ... (vezi toată discuția)