avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racord gaze flexibil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racord gaze flexibil

Bună ziua. Care este temeiul legal pentru înlocuirea racordului de gaze între conducta de gaz și aragaz, la 2 ani, cu ocazia verificării periodice obligatorii, în condițiile în care acel racord nu are scăpări de gaz, nu este rupt ori deteriorat ? Am această cerință din partea unui operator autorizat, care insistă că racordul trebuie înlocuit, chiar dacă nu sunt probleme, fără să îmi specifice un argument legal. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
tereau, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:47, 9 August 2023
D-le Grecu nu am absolut nimic personal cu dvs., dar trebuie sa intelegeti un lucru, aici nu conteaza :
- citi ani are un user
- cita practica are
- cite licente au userii si unde sunt obtinute

Singurul lucru ce conteaza e sa se argumenteze temeiul legal intr-o speta.

Exemplul ales de dvs. nu raspunde subiectului din acest topic. Da, firma respectiva poate face " uz de forta" sa inchida caneaua acelui consumator, nu e ceva nou in tara asta. Dar daca scrie in PV "recomand X" si nu "se va schimba X in conformitate cu Y ", nu stiu de ce intelegeti dvs. ca e un temei legal in actiunea firmei respective.

Dvs. spuneti ca nu se respecta ceva ( ce anume ? ) din Secţiunea a 5-a Racordarea aparatelor consumatoare de combustibili gazoși, art. 168 - 170 .

OK, va dau sansa sa argumentati ce parte din sectiunea de normativ respectiva nu a fost respectata.

Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al firmei de "control gaze" teologul teologul Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului. Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ... (vezi toată discuția)
Lege anre 2017 - obligatie montare racord nou la gaz Samio Samio Buna ziua, Exista vreo lege noua sau ordiin prin care suntem obligati sa punem racord nou asa cum informeaza recent lumea cei de la gaze? Nu gasesc nimic pe ... (vezi toată discuția)
Abuzurile celor de la gaze... Enkde Enkde Buna, as dori sa expun public si sa stiu cat de legal este felul cum actioneaza cei de la gaze in Brasov - GDF Suez Energy... In data de 19.07.2013, ora ... (vezi toată discuția)