Bună ziua. Care este temeiul legal pentru înlocuirea racordului de gaze între conducta de gaz și aragaz, la 2 ani, cu ocazia verificării periodice obligatorii, în condițiile în care acel racord nu are scăpări de gaz, nu este rupt ori deteriorat ? Am această cerință din partea unui operator autorizat, care insistă că racordul trebuie înlocuit, chiar dacă nu sunt probleme, fără să îmi specifice un argument legal. Mulțumesc.
D-le Grecu nu am absolut nimic personal cu dvs., dar trebuie sa intelegeti un lucru, aici nu conteaza :
- citi ani are un user
- cita practica are
- cite licente au userii si unde sunt obtinute
Singurul lucru ce conteaza e sa se argumenteze temeiul legal intr-o speta.
Exemplul ales de dvs. nu raspunde subiectului din acest topic. Da, firma respectiva poate face " uz de forta" sa inchida caneaua acelui consumator, nu e ceva nou in tara asta. Dar daca scrie in PV "recomand X" si nu "se va schimba X in conformitate cu Y ", nu stiu de ce intelegeti dvs. ca e un temei legal in actiunea firmei respective.
Dvs. spuneti ca nu se respecta ceva ( ce anume ? ) din Secţiunea a 5-a Racordarea aparatelor consumatoare de combustibili gazoși, art. 168 - 170 .
OK, va dau sansa sa argumentati ce parte din sectiunea de normativ respectiva nu a fost respectata.