avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua, Am descoperit de curand ca sotia mea a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua, Am descoperit de curand ca sotia mea a creat emailuri ...

buna ziua,
Am descoperit de curand ca sotia mea a creat emailuri si conturi false in urma cu 10-13 ani si a interactionat cu mine online. Multe dintre aceste conturi nu mai sunt active. Noi intre timp ne-am casatorit si avem impreuna un copil minor. Acum suntem in proces de divort. Cum pot sa demonstrez ca m-a manipulat inainte de casatorie si in primii ani de mariaj si a inventat prieteni imaginari cu care eu am interactionat online, crezand ca sunt cunostiintele ei? Si ce relevanta au aceste lucruri in contextul divortului si custodiei copilului care are 4 ani? Eu am aflat in ultimul an toate acestea si nu am mai interactionat cu acele conturi false de ani buni...dar am emailurile
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar vreo 4 ani , “ ... am lipsit din viata copilului de cand avea 11 luni pana la 5 ani cat are acum ...” .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma ajuta ca sunt cetatean american in vreun fel in instanta?

o ajuta pe ea pt a obtine ca singura sa exercite autoritatea parinteasca
pot sa cer evaluarea ei psihologica? eu nu o consider in stare sa creasca un copil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce ar putea sa va ajute ca sunteti cetatean american ? ca si copiii cu parinti americani au prostul obicei sa manance de 3 ori pe zi , sa creasca ramanandu-le mici hainele , sa le creasca piciorusele necesitand incaltaminte noua , care - toate acestea - costa bani ... si care trebuiau asigurate de parinti ... De ambii parinti ... De fapt , dvs. ce doriti sa obtineti in instanta ? Chiar daca aceasta va acorda autoritate parinteasca comuna , domiciliul copilului va fi tot la unul singur ( daca v-ati gandit la domiciliu alternativ - ca in USA - sa stiti ca la noi nu se accepta de instante ) . Veti avea drept de vizita doua weekend-uri pe luna , ceva timp in vacante - toate acestea treptat , pentru ca acum copilul nu e familiarizat cu dvs. - si dreptul de a fi consultat in deciziile importante ce-l privesc ( ce scoala sa urmeze , privind vreo opertie , etc. ) . De asemenea , mamei ii va trebui o declaratie notariala de la dvs. ca sunteti de acord sa-si petreaca o vacanta cu copilul in alta tara ( dar , daca nu sunteti de acord , poate obtine in insanta suplinirea acceptului ) . Eventual , si dreptul la o legatura telefonica cu copilul o data - de doua ori pe saptamana , asta cand va fi ceva mai mare ... Si - desigur - va trebui sa platiti pensie alimentara . Cam asta primesc parintii ne-rezidenti in instantele romane , nimic mai mult . Daca mama obtine autoritate parinteasca exclusiva , va putea lua singura deciziile majore , va putea parasi tara fara sa va ceara acceptul , si ... cam atat ... Restul , tot la fel raman ... Deci , pentru ce va zbateti , de fapt ?
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
CHKa, utilizator
vreau sa obtin autoritate parinteasca exclusiva pe motiv ca e o mincinoasa si m-a manipulat si vreau sa demonstrez ca nu e stabila psihic si nu poate creste un copil. eu am un card de rezidenta care expira in 2025, il reinnoiesc...

Alte discuții în legătură

Hotărâre irevocabila camelilazar camelilazar Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel CohaltirMihai CohaltirMihai Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o ... (vezi toată discuția)
Divortul unilateral soryn77 soryn77 Buna ziua!! Sunt casatorit din 2009 ,am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani,de cind sotia ne-a parasit . ... (vezi toată discuția)