avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poți minți notarul ca tu ești singurul moștenitor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poți minți notarul ca tu ești singurul moștenitor, singurul ...

Poți minți notarul ca tu ești singurul moștenitor, singurul copil, mama decedată, văduvă,.. Unde verifica notarul înainte de a elibera actul de moștenitor? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:57, 19 Octombrie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @Alin77miu , va sfatuiesc cu toata convingerea sa nu va bateti singur cuie in talpa . Deja buna-credinta a dvs. e cu semnul intrebarii , cata vreme intrebati aici , inseamna ca stiti ca ceva e in neregula . Imaginati-va un eventual proces deschis de alti mostenitori ( daca s-a mintit la notariat - probabil proces penal ) : vanzatorul e departe , cea care a vandut , daca are cea mai mica dovada ca v-a spus ca e o neregula ( un e-mail , un mesaj pe telefon , o inregistrare de care nu aveti habar - ca tot e la moda , toata lumea inregistreaza pe toata lumea ) , s-a cam dus apararea dvs. ... Iar banca nu va fi implicata , ea v-a dat bani , trebuie sa-i dati inapoi . Procedati cum considerati , probabil si pretul este - strategic - foarte bun , dar , avand in vedere sumele consistente aflate in joc , eu una nu as risca ...
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc mult pentru comentariu, aveți dreptate! Sunt cumpărător de bună credință, suspiciunile sun în capul meu, nu am probe etc.. (Am întrebat 2 locatari în vârstă, mi au confirmat ca decedata a avut doar 1 copil, unicul moștenitor! Deci, mai mult ca sigur, suspiciunile, sunt în capul meu. Mulțumesc, cu stimă!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mie mi-a cerut un martor ! sigur ca martorul putea minti ( era un prieten ) dar o faci pe barba ta cand ajungi in istanta ! ) .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o practică comună,dar nu la un nivel așa de jos precum un apartament.
La nivel înalt pentru proprietățile in valoare de milioane de euro.
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca adevarul este denaturat, nefiind declarati mostenitorii, savarsiti infractiunea de fals in declaratii.

Asadar, poate fi antrenata raspunderea penala.

Certificatul de mostenitor, emis in fals, este lovit de nulitate absoluta, instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea nulitatii.

Precizati exact care sunt succesori.


Alte discuții în legătură

Reclamatie politie eugen05 eugen05 buna ziua, am cumparat un imobil de la cineva care il mostenise, care se declarase unic mostenitor. ulterior am aflat de la vecini ca ar mai fi un mostenitor. ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Starea civila a vanzatoarei unui imobil Vranceanud Vranceanud Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, care este mai neobisnuita. Am cumparat azi un apartament in Bucuresti, de la o doamna, care s-a ... (vezi toată discuția)