avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ...

Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii sa l redobandesc.Permisul meu este belgian,.intrebarea este ,daca dupa 6 luni trebuie sa fac scoala din nou, sau avand in vedere ca este belgian il pot.primi inapoi de acolo? Autoritatile romane pot anula un permis strain? Sau il trimit acolo ,si acolo in belgia ei decid ce fac mai departe? Multumesc anticipat de raspuns!
Cu stima ,Cristi
Cel mai recent răspuns: immer , utilizator 20:31, 13 Decembrie 2024
buna ziua,
ok multumesc. si dupa ce am decizia definitiva si platesc amenda, mai trebuie sa merg la politie acuma sa le innstiintez dovadad platii si decizia definitva? Sau se ocupa tribunalul sa nofitice politia.
Nu mai aveti treaba cu politia.
Buna ziua, am primit foaie prin posta de la Politia din Romania ca nu am dreptul sa conduc 1 an incepand cu data de 6.12.2023. Am vorbit in Belgia, permisul nu o ajuns acolo.,este retinut de autoritatile romane.Intreabarea este dupa 1 an adica pe 6.12 2024 pot conduce din nou? Sau trebuie sa fac scoala? . La politie am tot intrebat,fiecare cu varianta lor. Oare unde as putea afla un raspuns clar. Permisul expira in octombrie 2025
Multumesc
V-am raspuns destul de clar, nu aveti ce sa mai intrebati in Romania, de acum intrebati doar in Belgia, veti fi tratat doar dupa codul rutier belgian. Daca cei de acolo va dau permisul belgian inapoi, atunci veti avea drept de conducere si in Romania incepind cu 6.12. 2024. De acum puneti orice intrebare doriti, dar numai in Belgia, aici e lamurita treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
latka, utilizator
Am vorbit in Belgia, raspunsul lor este : " Nu mai locuiti in Belgia din 2018, permisul a fost retinut de autoritatile romane, noi nu am primit nimic. Va rog sa luati legatura cu autoritatile romane si sa preschimbati permisul de coducere in unul romanesc" Asta este raspunsul lor. Ce sa inteleg?

Alte discuții în legătură

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția ... Efriam Efriam Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma ... User0798 User0798 Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma consumului de alcool pe 05.mai anul acesta trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei. Eu ... (vezi toată discuția)
Salut cum se recapata dreptul de a conduce in romania daca am ... Ovi1993 Ovi1993 Salut cum se recapata dreptul de a conduce in Romania daca am fost condamnat si perioada in care am fost suspendat sa terminat , in momentul respectiv ... (vezi toată discuția)