avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ...

Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii sa l redobandesc.Permisul meu este belgian,.intrebarea este ,daca dupa 6 luni trebuie sa fac scoala din nou, sau avand in vedere ca este belgian il pot.primi inapoi de acolo? Autoritatile romane pot anula un permis strain? Sau il trimit acolo ,si acolo in belgia ei decid ce fac mai departe? Multumesc anticipat de raspuns!
Cu stima ,Cristi
Cel mai recent răspuns: immer , utilizator 20:31, 13 Decembrie 2024
Cred ca slabe șansele recuperare permis, din moment ce autoritățile din ambele țări nu sunt interesate de rezolvarea situației. Cei din Belgia pentru că nu locuiți acolo, cei din România pentru că nu e permis romanesc.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
latka, utilizator
Pai atunci o sa fac scoala dupa 6 luni,adica prin iunie dupa 6

latka a scris:

Cred ca slabe șansele recuperare permis, din moment ce autoritățile din ambele țări nu sunt interesate de rezolvarea situației. Cei din Belgia pentru că nu locuiți acolo, cei din România pentru că nu e permis romanesc.

Cit timp exista acel permis belgian, degeaba faceti scoala, nu va elibereaza nimeni alt permis.
Buna dimineata!
Ok.deci in concluzie cum pot sa am un permis sau sa conduc?
Dupa 6 luni nu pot face scoala,dupa 1 an nu pot recupera permisul belgian.Deci cand si care ar fi solutia ?
Multumesc

latka a scris:

Cit timp exista acel permis belgian, degeaba faceti scoala, nu va elibereaza nimeni alt permis.

Deci Belgia nu va da permisul inapoi, pentru ca nu mai sunteti rezident de vreo 6 ani. Ar fi trebuit sa-l preschimbati cu unul romanesc in acest interval.
Romania nu va da permis, pentru ca exista deja unul strain emis pe numele dvs., v-ar da unul daca il predati pe cel belgian.
Trebuie sa convingeti autoritatile din Belgia sa vi-l dea pentru a-l preschimba aici, cu unul romanesc. Asta doar dupa 12 decembrie, cind va expira interdictia de circulatie.
Daca doriti alte explicatii, oficiale, faceti o petitie la IGP :[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit interdictie sa conduc pe teritoriul romaniei ... immer immer Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei pentru cam fost condamnat la amenda penala. Mi a expirat interdictia pe 7 ... (vezi toată discuția)
Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția ... Efriam Efriam Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma ... User0798 User0798 Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma consumului de alcool pe 05.mai anul acesta trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei. Eu ... (vezi toată discuția)