avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate intenta proces?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate intenta proces?

Buna!
Sper ca postez in categoria in care trebuie...
In urma unei ... intamplari mai nefericite, am apelat la ajutorul politiei. A doua zi, nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca un ziar relata cu lux de amanunte intamplarea, dand chiar numele intreg al persoanelor implicate in eveniment, chiar si localitatea. Tin sa precizez ca nimeni nu a venit sa ma intrebe daca sunt deacord cu asa ceva.
Pot sa ii dau in judecata? Care sunt sansele de reusita?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:51, 17 Octombrie 2006

Avea o colega de a mea o vorba: "Daca esti prost, macar taci din gura sa nu te mai stie si altii!".
Iti recomand calduros sa o pui in aplicare!

Stii cum zicea Aristotel,oricine se poate enerva,e foarte usor dar... sa te enervezi pe persoana care trebuie,pentru cauza care trebuie,la timpul care trebuie si in modul care trebuie e un lucru mare,se pare ca eu ti-am cerut prea mult,imi cer scuze !
Oricaruia dintre noi ni se poate intampla.
Ar trebui sa analizati foarte bine situatia, pentru ca si jurnalistii au avocati buni, si daca ar castiga un eventual proces, v-ati trezi obligat sa platiti cheltuielile de judecata ale presei, si nu se cade.
Dar daca tot ati amintit de intrarea in UE nu credeti ca ar trebui sa nu mai folosim sintagma: am si eu ceva relatii, cunostinte" ?
Cand am spus "cunostinte", ma refeream la amici, prieteni, cunoscuti ... Nu ma refer la "cunostinte" in sensul de "pile" ...Drept dovada ca nu cunosc nici macar un avocat cu care sa ma consult in aceasta pb, am apelat la acest site si la ajutorul celor care il frecventeaza si au cunostinte in domeniul juridic.
Sincer si fara intentia de a supra pe cineva, ar trebui sa incetam sa mai intelegm prin "cunostinte" numai pile, pt ca daca o tinem tot asa nimic nu se va schimba si de fiecare data o sa intelegem gresit chestiuni care de fapt sunt foarte clar si nu nimic ascuns.
Da e adevarat ca si presa are avocatii sai, buni sau mai putin buni, dar in acelasi timp nu trebuie sa te gandesti mereu "daca ala are avocatii prea buni si pierd!" Daca nu-ti asumi un risc mori cu dreptatea in mana.
Asa ca sfatul meu e sa va ganditi ince masura v-a afectat articolul ala in presa, in ce masura sunteti determinat sufleteste, cata rabdare aveti sa treceti printr-un astfel de proces si mai ales cata dreptate aveti (ce pierdeti si ce castigati)
Oricum ar fi bine sa vorbiti cu un avocat care sa analizeze bine cazul si sa va spuna franc sansele.
o sa mai treaca multa vreme pana intelesul cuvantului "cunostinte" nu va mai fi confundat cu pile si asta ptr ca traim intr-o tara in care pilele sunt la putere si v-o spun din propria experienta.
cat despre intamplarea cu pricina ...va urez bafta

Alte discuții în legătură

Dosar penal omv22 omv22 Buna ziua, In sept. 2006 am inaintat o plangere penala impotriva unor persoane din administratia publica, intrucat au autorizat construirea unui obiectiv ... (vezi toată discuția)
Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)