avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe balcon si imi umplu mie balconul de par de caine, chiar si in bucatarie am gasit par de caine. as vrea sa stiu carei institutii sa ma adresez pentru ca macar sa-i fac sa respecte regulile de bun simt
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Mai 2009
1.La bloc :
In 2003, Ministerul Finantelor a reglementat functionarea asociatiei de proprietari elaborand un ghid. Ar fi bine sa-l studiati si in calitate de proprietari sa actionati mai mult , pentru ca legea va confera atat drepturi cat si obligatii. Presedintele sau administratorul sunt persoane numite sau propuse de asociatia proprietarilor blocului respectiv nu de altii. Parerea mea este ca ar trebui sa va implicati mai mult,sa participati la adunarile blocului , intr-un grup de oameni sunt poate 1-2-3 tampiti sau nebuni , in nici un caz toti. Daca obtineti o majoritate puteti impune si celorlalti deciziile asociatiei de proprietari care va poate si reprezenta ulterior in instanta daca altfel nu s-ar putea. Pe baza regulilor le puteti cere si celorlalate organe de drept sa intervina-Primarie, Politie.Stand intr-o atitudine de pasivitate , nu faceti decat sa inrautatiti o stare de fapt.Daca asociatia prin reprezentanti nu-si indeplineste atributiile cereti revocarea administratorului sau a presedintelui. Ideea e simpla. Daca e "vita"sau "nesimtit" ori "cui pe cui se scoate" ori "le gasiti ac de cojoc". Oricum mi se pare inadecvat un asemenea limbaj pe un forum de drept.
2.La curte: ca si la bloc , se aplica si regula de bun simt : ati putea sa va anuntati vecinul cand aveti ceva de lucru. Poate se odihneste exact cand dvs. lucrati.Sunt unii scandalagii de profesie. Sunt altii care fac scandal doar cand au ajuns la limita.
nu mai rezist. este 10.58 in momentul in care scriu si vecinii mei tropaie prin casa de parca se antreneaza pentru olimpiadele de atletism. am fost la ei, le-am explicat ca nu mai suportam, le-am batut in teava si degeaba, ei fac mai tare, special. au un copil de 2 ani si unul de vreo 5. cel de 2 tipa, plange, chiar in momentul acesta striga cat il tin puterile, in timp ce surioara lui alearga pe hol (care are o lungime de 8m). eu sunt asistent universitar si am ore numai dupa-amiaza. din cauza lor sunt obligata sa ma trezesc la 7.30 in fiecare dimineata, cu inima in gat pentru ca am impresia ca se darama tavanul peste mine. cred ca o sa ma imbolnavesc de nervi in curand. si stiti care ste culmea culmilor? vecinii mei sunt avocati. niste avocati care se injura ca la usa cortului in fata copiilor, care ii injura pe copii in niste moduri pe care nu le pot descrie aici. maine o sa fac reclamatie la asociatie si daca nu se rezolva nimic, o sa chem politia. o sa revin sa va spun ce, cum si mai ales daca s-a rezolvat.
P.S. Eu mi-am facut un masterat in Franta si am stat la camin. vrau sa va spun ca acolo nu aveam voie sa facem absolut niciun zgomot pentru ca daca imi deranjam colocatarii plateam o amenda de 60 euro si daca mai continuam eram dati afara din camin. daca vroiam sa dam o petrecere trebuia sa anuntam conducerea, sa ne aprobe, dar numai pana la o anumita ora si numai dupa ce si-au dat acordul si ceilalti. vreau sa va spun ca pe coridor erau numai arabi, care nu au nicio notiune de bun simt si respect, care pe langa multe probleme pe care le aveau, una ma scotea din minti: tranteau usile de se zguduiau peretii, lasand la o parte tipete, urlete etc. dupa 2 amenzi, au parasit caminul si s-au trezit in strada.
problema este ca libertatea vecinilor nostrii se incheie atunci cand ne incalca libertatea noastra, iar problema tarii acesteia mizerabile din punct de vedere al justitiei in care traim este ca nu se aplica legea, noua ne este frica sa reclamam si tot asa.
iulis2002 a scris:

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: locuiesc intr-un oras fara gaze iar singura sursa de caldura iarna este combustibilul solid( lemne cu soba de teracota). Problema este ca eu am un cos iesit prin camera care merge pana sus pe bloc, lipit si prins in suruburi bine.este pe partea in care nu sunt balcoane.vecinii de deasupra enervati de acest lucru, l-au doborat.Puteti sa imi spuneti o solutie la aceasta problema, daca pot face ceva ca sa nu se mai repete si daca se pot sanctioana cumva de politie.
eu locuiesc la etajul 1 iar vecinii la etajul 2.
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters54529, utilizator
Reclamatie scrisa la politie pentru distrugere, depusa prin scrisoare cu confirmare de primire. Daca politistii nu pot rezolva problema, solicitati sa intocmeasca proces verbal de constatare si sa va lase o copie. Daca nu acceptă si nici nu pot rezolva, cereti ministrului administratiei sa le trimita intariri.
Autorizatii pentru cos aveti? Primarie si ISCIR

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)