avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe balcon si imi umplu mie balconul de par de caine, chiar si in bucatarie am gasit par de caine. as vrea sa stiu carei institutii sa ma adresez pentru ca macar sa-i fac sa respecte regulile de bun simt
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Mai 2009
din pacate e cazul a majoritatea asociatiilor de propritari din Romania:((
bun si ce ramane de facut?



cred ca intocmirea unui regulament de ordine interioara in asociatie e singura solutie
:((

Da, da, sigur ca da.:P O sa le luati caii de la bicicleta cu regulamentul de ordine interioara.
Toti oamenii de bun simt din tara asta avem si traim astfel de probleme cu vecinii. Numai ca oamenii de bun simt sunt undeva la 1% in masa de 99% de nesimtiti. Iar acesti 99% nesimtiti nu vad sa existe probleme, pentru ei astea nu sunt probleme. Cruntul adevar, remarcat pana si de sociologi, este ca suntem o tara plina de nesimtiti, de prost-crescuti, de badarani.
Ce se poate face? Nimic. Va dau un exemplu. Am dus un razboi indelungat cu nesimtitii care bateau covoarele de dimineata pana seara, chiar si in timpul orelor de liniste. Administratora asociatiei m-a inteles si a facut reclamatie la primarie, pentru a i se permite sa mute bara de scuturat covoare intr-o alta parte pe domeniul public, intr-un loc unde nu afecteaza atat de tare locatarii. I s-a raspuns ca in conformitate cu legea, bara de covoare e obligatorie si trebuie sa fie la minim 5 metri de bloc, asa ca n-are de ce s-o mute fiindca indeplineste conditiile.
Singura sansa de liniste este sa va mutati la casa sau sa va luati pamant la tara.
aia cu batutul covoarelor se mai poate remedia cu un termopan, ceva. In plus nu sta nimeni sa bata covoarele la 6 dimineata. Nesimtita asta ma trezeste dimineata, pentru ca ea nu se poate incalta doar cand iese pe usa. Se incalta cand se da jos din pat si cel putin o jumatate de ora patruleaza efectiv. Este suficient cat sa imi strice ziua de dimineata. Pana acum am rabdat, am zis ca o sa ii treaca, dar am ajuns la capatul puterilor.
De vreo 2 luni vecinul isi renoveaza prin casa schimba faianta pune parchet, centrala si ce naiba mai face prin casa. De 2 luni suport bormasina, bocanituri de la scos faianta si alte fineturi de acest gen. Acum am venit din tura de noapte si vecinul a inceput din nou cu gauritul si se aude de parca ar fi in casa la mine, parca ar gauri peretele dormitorului...
Nu neg dreptul lui sa-si imbunatateasca locuinta dar cum ramane cu linistea mea ... cu stresul meu... Momentan stau cu muzica la volum mare sa-l acopar si caut pe net sfaturi in legatura cu problema asta desi initial vream sa caut cum se fabrica o bomba sau alte rezolvari de acest gen...
In concluzie as dori un sfat pertinent in legatura cu problema asta, stiu ca legislatia este mai vaga in privinta asta dar daca stie cineva o modalitate de a rezolva problema il rog sa ma ajute pana nu-mi pierd mintile .....

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)