avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderile de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderile de apa rece

am si eu o nelamurire privind pierderile de apa rece de la plata intretinerii am citit pe forum ca aceste pierderi se impart pe apartament si nu pe nr de persoane.cum este corect si in baza carei legi se aplica?=D>
De unde stiti Dv. ca la curentul electric aceste contoare sunt setate sa inregistreze mai mult? Cu ce aparat testati diferenta intre ce consumati in casa si ce va inregistreaza contorul?
Si...vreti sa spuneti ca acel contor de bransament de la apa (care apa, calda sau rece?) e setat sa inregistreze mai mult? Aveti probe solide in a demonstra aceasta veste pe care ne-o dati?
.............................
Domnule, pana una-alta, aceasta informatie si acuzatie, in acelasi timp, trebuie demonstrata in instanta, cu expertiza tehnica facuta pe acesta aparate.
Ati facut asta?....Sau pur si simplu vorbim vorbe?
deocamdata nu am probe solide ... dar am un vecin care se pricepe la aceste chestii electronice. dar ca sa pot demonstra imi trebuie un contor curent...cine mi-l da? daca as face cerere sa cumpar unu, sigur voi fi refuzat, daca il scot pe cel din casa, voi fi dat in judecata si chiar voi fi pus sub acuzatie cu puscarie ca am trisat la curent...chiar daca il dau jos sal masor.
cu apometrele, doar ceea ce mia zis vecinu...

sunt doar vorbe deocamdata, dar in timp voi incerca sa fac rost de un contor curent sal testez...cat si un apometru general/de ap....sa vedem daca aceste contoare arata consumu real sau unu "setat".
contoarele electrice sint verificate metrologic de catre INML (institutul national de metrologie legala), organism care-si pune propriul sigiliu pe portiunea de contor cu numaratorul. si nu cred ca INML isi permite sa execute asemenea manevre, acest lucru insemnind puscaria pentru cei care fac asa ceva.
spuneti ca vreti sa testati un contor electric pe care-l veti procura. tare sint curios cum il veti testa in aceleasi conditii precum cel din casa, acest lucru fiind imposiibil fara desigilarea celui aflat acum pe pozitie :D
asta ca sa nu mai spus ca, inainte de a face un astfel de experiment, trebuie sa aveti contorul de incercari supus aceleiasi testari INML, sa fiti sigur/a ca aveti aceeasi unitate de masura ;)
nu cred ca INML isi permite sa execute asemenea manevre, acest lucru insemnind puscaria pentru cei care fac asa ceva.
- ar fi bine sa nu fie asa, dar cum merge treaba in tara la noi cand se dau legi in favoarea "lor" nu prea mai am incredere...ar fi bine sa fie contrar la ceea ce banui.

consumu din casa nu e constant...frigideru merge in functie de cate ori in dezchizi / boileru electric depinde cat de mult il folosesti / tv cate ore merge intr-o zi / becurile cat sunt aprinse /etc...depinde cat de mult le folosesti si nu poti sati dai seama. dar punandul la o sursa de consum constanta...dupa un anumit timp trebuie sa ai un consum, si daca acel consum bate cu de pe contor = EXCELENT, daca nu...X-(#-o etc
trebuie demonstrat si apoi vedem...
Cred ca e locul sa fac un comentariu asupra consumului contorizat, indiferent de care fel este acest consum.

Am contor electronic la curentul electric. Cel vechi s-a blocat, am dat telefon la Electrica, au venit, l-au schimbat, nu m-a intrebat nimeni de sanatate, nu am platit nimic pentru asta. Consumul masurat cu "electronicul" nu difera de cel inregistrat cu contorul vechi.

Am contoare la apa, unul din ele s-a blocat, am chemat instalatorul, mi-a montat alt contor, am anuntat, am platit 1mc de apa in plus pentru perioada de cateva zile cat n-a functionat (apometrul e la vedere si am putut sa observ cand se blocase).
Cand a fost de verificat, le-am verificat, am platit pentru asta, n-am comentat, acum stau linistita iar o perioada de 4-5 ani, cand nimeni nu-mi contesta consumul si nici eu nu am dubii pentru ca el se pastreaza in limitele stiute de ani de zile.

Am repartitoare cu ajutorul carora imi pot "seta" temperatura din casa asa cum doresc eu. Aceste micute aparate NU isi modifica indexul daca bate soarele pe ele sau daca cuptorul aragazului (care este foarte aproape de calorifer) functioneaza din plin. Platesc pentru caldura suma aproximativ la jumatate fata de cat plateam la pausal, dar asta pentru ca am facut niste investitii in izolarea casei, nu numai pentru economia la caldura care amortizeaza aceste cheltuieli ...poate in 10 ani sau mai mult, ci pentru confortul meu general.

In toate cazurile am incercat sa tin cont de instructiunile si de ideile bune ale altora pentru a-mi diminua consumurile suplimentare, nefolositoare, si a-mi aduce consumul la normal si necesar.
Nu sunt zgarcita nici cu electricitatea (am multe aparate electrice pe care le si folosesc), nu fac economie la apa (dar n-o las sa curga aiurea), am si caldura in casa astfel incat sa stau imbracata lejer, fara sa ma infofolesc cu haine suplimentare.

Doamnelor si domnilor, inainte de a avea mii de suspiciuni ca ne fura companiile, ca ne fura vecinii, ca ne fura administratorul, ca ne fura statul etc..... intainte de asta, zic ca e mai bine sa fim atenti sa nu ne furam singuri caciula, pentru ca de asemenea furt nu ne scapa nimeni.........

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)