am si eu o nelamurire privind pierderile de apa rece de la plata intretinerii am citit pe forum ca aceste pierderi se impart pe apartament si nu pe nr de persoane.cum este corect si in baza carei legi se aplica?=D>
exemplu : luna aprile consumul de apa citi 10 mc si apar la intretinere cu 14mc ( 2 pers)
intrebare cum este corect sa se calculeze pierdeerile?
pe persoane pe apartament ? ori procentaj cum mi s/a spus de la asociateie
nu mi se pare normal ca o fam care are 2mc de apa sa plateasca 0,55 si eu 4 mc in plus .
am intrebat apa nova si raspunsul a fost ca depinde de cum vrea asoc adica , cum le convine pausal pe pers pe apartament cum le vine mai bine .
Intr-adevar, asociatia are un regulament de repartizare a diferentelor de apa.
Indiferent care ar fi criteriul de repartizare - proportional cu consumul, proportional cu suprafata apartamentului, pe numar de persoane - cineva va fi nemultumit.
Cel mai corect ar fi sa se faca un mix din aceste criterii si o parte din consum sa se repartizeze in functie de consum, tinand cont ca vechimea apometrelor si neverificarea lor peste perioada de garantie metrologica da nastere la consumuri eronat inregistrate, o alta parte pe cota-parte indiviza (suprafata) tinand cont ca se face curatenie si se foloseste apa sau ca sunt pierderi necontrolate asimilate unor cheltuieli comune.
Numarul de persoane nu influenteaza in niciun fel aceste diferenta, este un criteriu devenit absurd, dar provine din felul in care se facea repartizarea apei la pausal pe vremea cand consumul apei nu se masura cu apometrele si oamenii nu faceau niciun fel de economie la apa si se presupunea ca doi oameni folosesc mai multa apa decat unul singur.
In conditiile masurarii cu apometre si a economisirii apei, intrata in obisnuinta mai mult decat este necesar, un om nu mai consuma neaparat mai putin decat doi.