avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? ...

Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? Iar angajatorul, mai depune alte documente in afara de d112 pentru a trece coasiguratii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 27 Septembrie 2024
Nu.
Ultima intrebare: Daca nu sunt acelasi lucru, inscris-asigurat, atunci care e diferenta?

Cornel Vasile a scris:

Cam asa ceva.

Daca viitorul coasigurat completeaza o declaratie ca nu are venituri, plus adeverinta de la anaf fara venituri, plus gradul de rudenie prevazut de lege, este destul? Sau trebuie si sa scrie ca nu e inscris la casa de sanatate?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Chloej, utilizator
Documentele justificative pentru încadrarea în această categorie de coasigurat sunt:
- copii ale cărţilor de identitate ale amândurora;
- declaraţie pe propria răspundere a persoanei coasigurate din care rezultă că nu realizează venituri;
- declaraţie pe propria răspundere a asiguratului că o are în întreţinere.;
- document din care să rezulte reţinerea contribuţiei de sănătate (cupon de pensie, adeverință de salariat, etc);
- documente care atestă relaţia de rudenie (copie a certificatului de căsătorie, copie a certificatului de naştere).
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mutumesc, asa este! Dar, daca pe declaratia pe proprie raspundere a coasiguratului nu se mentioneaza nimic de inscriere la casa de sanatate, se poate coasigura? Sau e neaparat sa mentioneze. Sunt formulare care nu contin aceasta exprimare

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru deducerea personala si coasigurare cristinafaur cristinafaur Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu au reusit sa ma lamureasca nici una din extrem de stufoasele legi pe care le-am citit. In societatea la care ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sistemul public de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un salariat, solicita inscrierea sotiei , la asigurarile de sanatate ca si coasigurat. ce documente trebuie sa solicit salariatului pentru sotie, ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sanatate luxa.roman luxa.roman Buna ziua; As vrea sa stiu si eu cum sa procedez cu asigurarile de sanatate, (am terminat somajul si nu mi-am gasit un loc de munca pana in prezent), neavand ... (vezi toată discuția)