avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura ...

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura de la notariat pe numele meu? Sau trebuie viitorul proprietar sa semeze contractul, fiscalul etc.?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:29, 26 Aprilie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar trebui sa il intrebati pe proprietar asta? Poate ar fi bine sa va informati si despre obligatiile pe care le aveti ca mandatar... si aveti grija sa nu cum va sa ajungeti proprietar. :D
Multumesc frumos! Nu stiam ca sunt obligatii ca mandatar, voi cauta pe internet sa ma informez.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs doar îl reprezentați pe cel ce imputerniceste la semnarea contractului de vanzare.
Nu deveniți proprietar, nu aveți niciun drept asupra bunului.
Obligațiile dvs consta în vegherea intereselor cumparatorului pe care îl reprezentați.
Adică: sa plătiți prețul, sa verificați starea bunului, sa nu aibă vicii ascunse sau aparente, sa verificați celelalte bunuri aflate in imobil, daca ati convenit cu vanzatorul sa va lase mobila sau alte obiecte, sa preluați cheia imobilului, sa semnati contractul de vanzare, sa verificați împreună cu notarul dacă actele prezentate de vânzător sunt în ordine, sa obțineți contractul de vânzare de la notar, după semnare și celelalte documente pe care trebuie sa vi le predea vânzătorul (actele lui de proprietate, documentația cadastrala, certificatul de performanta energetica, polița de asigurare etc.)
Practic, dvs faceți ce ar trebui sa facă un cumpărător. Atât.
Și nu, nu se va intampla sa "ajungeți" proprietar din greșeală.
Nu va procopseste nimeni gratis cu un imobil.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
raluk0207, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce scrieti si in procura aceea, cine va ffolosi imobilul, in ce scop, de ce se cumpara, cum se cumpara de cumparator (dpdv financiar: credit, cash etc., desi cred ca intrebarea e retorica). De asemenea, depinde si de motivatia dv. de a reprezneta, de ce etc.
Ideea este ca nu trebuie sa fie un act simulat, asta poate insemna spalare de bani sau altele. de aceea modul de incheiere a actelor si scopul lor sunt importante. Nu spun ca asta faceti, spun doar ca modul de abordare si nelamuririle dv. pot duce cu gandul la o teama de a avea imobilul pe numele dv. si nu o eventuala bucurie de a fi castigat ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Nici de cum nu este vorba de asa ceva ci doar intrebam pentru a intelege exact cum functioneaza pentru cultura mea generala.

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
nulitatea absoluta a procurii de vanzare teren ???? lilino lilino domnule avocat am cumparat un teren de la o persoana care avea procura de vanzare pentru terenul respectiv. =D> dupa un an de zile fosti proprietari au cerut ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)