Anastasia gar a scris:
Era o intrebare pur retorica...
In afara de acea intrebare retorica nu vad alta nelamurire la care sa va raspund, nu mai intrebati altceva.
Eu nu pot presupune fapte si situatii pe care nu le cunosc si sa va indrum in baza imaginatiei mele. Este in natura umana sa ne cunoastem originile, Daca tatal este abuziv insa, atunci se pot schimba modurile in care copilul sa il intalneasca.
Un copil de 8 ani trebuie indrumat, trebuie invatat sa se adapteze, sa se apere, sa cunoasca ce metode are, ce atuuri are, el nu are dezvoltarea neurologica necesara sa inteleaga imaginea de ansamblu. Daca nu intelege, isi poate forma o opinie eronata sau traumatizanta, poate fi o forma de neglijenta. El inca trebuie sa primeasca instrumente de la adultii din jurul sau, instrumente care sa il ajute sa inteleaga, sa iasa din unele situatii, sa stie ce se intampla etc. Sigur ca pare ar fi de ajutor ca mama sa nu interactioneze cu tata, insa nu cunosc, repet, situatia reala.
Martoze, daca avem ceva constructiv, putem discuta. Altfel, va rog sa gasiti alte persoane de luat la rost, nu raspund acestor interpretari pe presupunere, eu nu pot face asta.