avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Penalitati nerespectare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Penalitati nerespectare program vizita minor

Buna ziua, doresc sa va intreb, care e modul de calcul a penalitatilor de nerespectare program vizita minor dupa noua lege a alienarii? Se ia un cuantum de minim 300 ron pe fiecare zi in care nerezidentul ar fi avut drept de vizita? Sau se iau in calcul toate zilele calendaristice ale unei luni ? De ex daca o luna tatal nu a putut sa isi exercite dreptul la vizita prin refuzul copilului, mama plateste luna de 30/31 zile sau doar cele 4 zile (2 weekenduri) cat ar fi avut tatal drept de vizitare?
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2024
Anastasia gar, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-na avocat, cum de nu înţelegeţi " care e problema de copilul nu doreste sa isi vada tatal.." ????Dvs., ca adult, mergeţi la "relaţii personale" cu un individ, pe care nu-l cunoaşteţi, dar se declară că vă este părinte? Dar dacă acel individ apare sporadic, să o bată pe mama dvs.? Cu atât mai mult, un copil are ataşament asigurator faţă de persoanele care îl cresc, care îl iubesc. Spuneţi că nu ştiţi "ce motivatie ar putea avea un strain?" Vă spun eu:BANII! Cunosc caz identic! Comportamentul acestui om este de ostilizare a minorului, minor care mai repede se spânzură decât să fie obligat să plece cu numitul tată. Şi atunci, urmează penalizările.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Anastasia gar a scris:

Era o intrebare pur retorica...

In afara de acea intrebare retorica nu vad alta nelamurire la care sa va raspund, nu mai intrebati altceva.
Eu nu pot presupune fapte si situatii pe care nu le cunosc si sa va indrum in baza imaginatiei mele. Este in natura umana sa ne cunoastem originile, Daca tatal este abuziv insa, atunci se pot schimba modurile in care copilul sa il intalneasca.
Un copil de 8 ani trebuie indrumat, trebuie invatat sa se adapteze, sa se apere, sa cunoasca ce metode are, ce atuuri are, el nu are dezvoltarea neurologica necesara sa inteleaga imaginea de ansamblu. Daca nu intelege, isi poate forma o opinie eronata sau traumatizanta, poate fi o forma de neglijenta. El inca trebuie sa primeasca instrumente de la adultii din jurul sau, instrumente care sa il ajute sa inteleaga, sa iasa din unele situatii, sa stie ce se intampla etc. Sigur ca pare ar fi de ajutor ca mama sa nu interactioneze cu tata, insa nu cunosc, repet, situatia reala.

Martoze, daca avem ceva constructiv, putem discuta. Altfel, va rog sa gasiti alte persoane de luat la rost, nu raspund acestor interpretari pe presupunere, eu nu pot face asta.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Exact....deci mai sunt cazuri identice, iar cu noua lege "minunata" se vor inmulti. Probabil multi asa zis barbati vor incerca sa prosteasca fete invatate cu potential financiar, doar doar va aparea un copil care sa le asigure traiul parazitar perfect pana la 18 ani. Nu ne putem uni fortele oare sa se faca auzita vocea noastra, a femeilor abuzate in acest mod? Si legea sa prevada clar la ce duce abandonarea unui copil si violentarea parintelui....nu toti tatii merita sa fie numiti tati, datorita comportamentului lor. Imi puteti scrie va rog in privat, orice link despre o situatie asemenatoare m_ar ajuta.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Nu este posibil sa stabilim intr-o lege ce efecte va avea asupra psihicului unui copil, la nivel concret, o anume situatie. Suntem diferiti si procesam lucrurile diferit,m ne adaptam diferit la ceea ce ni se intampla.
In ceea ce priveste penalitatile, ele nu depinde doar de tata, ci mai ales de ceea ce face mama, parintele la care se afla copilul. Cat timp mama este disponibila sa colaboreze cu autoritatile pentru a realiza programul de vizitare, respectand drepturile copilului, penalitatile nu se acorda.
Pe de o parte sugerati ca ar fi bine ca mama sa nu interactioneze cu tatal, iar pe de alta parte, ca mama sa indrume copilul sa se adapteze etc...deci sa las copilul unui strain fara prezenta mea...strain pe care copilul l-a vazut lovindu_ma si vorbindu_mi jignitor...asta ar insemna sa imi traumatizez copilul pe viata stimata doamna. Orice penalizari nu merita sa fac asta. Ar insemna sa aprob tacit si sa validez violenta fizica si verbala a acelui individ ce a participat biologic la aparitia copilului.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Concubinajul si casatoria, un contract civil sau comercial intre parti? tarkan tarkan Buna dimineata! Vazand atatea cazuri legate de divorturi sau separari intre parintii unui/or copil/ii, am decis sa deschid acest topic. Motivele: in special ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie - procedura obtinere iordachecristian iordachecristian Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ordinul de protectie? Se completeaza o cerere tip si o alta cerere de chemare in judecata? Deoarece in ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)