avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.xvii alin 8 din kegea 296/2023 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.xvii alin 8 din kegea 296/2023 .....unitatile/instituțiile ...

Art.xvii alin 8 din kegea 296/2023 .....unitatile/instituțiile administrativ teritoriale.......aici se încadrează biblioteca judeteana?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 3 Iulie 2024
Bibliotecile intra in familiala ocupationala „CULTURĂ“ .. nu in cea de Invatamant.


Cornel Vasile a scris:

Bibliotecile intra in familiala ocupationala „CULTURĂ“ .. nu in cea de Invatamant.


Da, și este menționată cultura im respectivul articol de lege, este menționată după învățământ și înainte se alte....



Trebuia sa nu scriu cuvântul învățământ, înlocuiți peste tot referirea sin ceea ce am scris a cuvântului cu ......sau ștergeți cuvântul învățământ.
Este greu de sters acum , important este sa intelegeti , ca organizarea si functionarea institutiilor publice, chiar daca au fost infiintate prin decret regal, au atat norme generale , cat si norme speciale adoptate.

Legea bibiotecilor este o norma cu carcater general, insa Legea 296/2023 este una cu carcater special in ceea ce priveste numarul de posturi/functii.
Art. XVII din legea 296/2010 face referire la Ordonanta 63/2010 art. IiI adica:



"(1) Pentru îndeplinirea atribuțiilor prevăzute de lege, la stabilirea numărului de posturi din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de specialitate al consiliului județean, precum și din instituțiile publice locale înființate prin hotărâri ale autorităților deliberative, autoritățile administrației publice locale se încadrează în numărul maxim de posturi determinat potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.
(2) Numărul maxim de posturi prevăzut la alin. (1) nu se aplică și capitolului bugetar «Învățământ» finanțat din bugetele locale, din capitolul «Cultură»


Și aplica sau nu la cultura?
Bibliotecile intra in familiala ocupationala „CULTURĂ“ .. nu in cea de Invatamant. ..adoica anexa III din legea 153/2017.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul ... sppsv2008 sppsv2008 Buna ziua. O institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul public de gestionare a cainilor fara stapan) finantata din bugetul local al unei ... (vezi toată discuția)
Exceptii numar maxim de posturi prevazut de o.u.g. nr. 63/2010 Darie Tudor Darie Tudor Salut! O.U.G. nr. 63/2010 nu ma lasa sa-mi petrec concediul, ca oamenii. Azi noapte am terminat organigrama & restul documentelor, pe care primarul trebuie ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 63/2010 privind restructurarile la nivel local alexandru andra alexandru andra S-a publicat in MO nr.450/02.07.2010.. La institutie infiintata prin HCLSector... cum , cati ramanem..... Poate ordonatorul principal de credite sa propuna ... (vezi toată discuția)