Am o nelamurire in ceea ce priveste o hotarare judecatoreasca.Mama a primit acasa o comunicare prin care se precizeaza ca are atasat copia hotararii legate de procesul care a avut loc si in urma caruia i s-a recunoscut ei si celorlalti mostenitori(in total sunt 4 mostenitori) dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra unui teren si implicit dreptul de accesiune asupra imobilului construit pe acel teren.
Nelamurirea mea este legata de originalul hotararii unde este sau daca se emite catre vreunul dintre mostenitori?
Si inca o nelamurire mai am si anume dupa scurgerea celor 15 zile de la comunicarea hotararii (perioada in care se poate inainta recurs) acesta hotarare ramane definitiva si irevocabila?Ce trebuie facut ca sa obtin acea hotarare definitiva si irevocabila?Ar trebui sa angajez un avocat sa ma ajute in rezolvarea acestei situatii?
Cu mii de multumiri,
Maria Dinca
Inca o nelamurire#-o
Cum pot eu intra in posesia expertizelor topo si imobiliara pentru a le legaliza intrucat ele au fost efectuate de unul din mostenitori si depuse la dosar de catre avocatul angajat de acesta pentru a ii reprezenta pe toti in instanta?
Mentionez ca el este cel care doreste sa ramana cu intreaga proprietate si nu cred ca va fi de acord sa imi ofere acele expertize pt legalizare.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?:help:
Astept raspunsul dvs.
Cu mii de multumiri,
Maria Dinca
Va multumesc din suflet pentru ajutor.:kissing:
Pot avea aces la dosar sa fac acele copii si sa le leglize sau imi trebuie un avocat care sa se ocupe?
In viitor daca avea nevoie de un avocat voi apela la serviciile dvs. fara sa ezit pentru ca ati dat dovada de mult profesionalism si m-ati facut sa inteleg exact care erau nelamurile mele.=D>
Cu stima si mii de multumiri,
Maria Dinca
Conform procedurii civile, partilor in proces se trimit copii de pe hotararea judecatoreasca! In ceea ce priveste legalizarea acelei copii care v-a fost comunicata, daca a ramas definitiva si irevocabila, va prezentati la instanta care a judecat cauza cu o cerere prin care solicitati legalizarea acelei copii. Nu va trebuie un avocat in acest caz!
Uzucapiune
maria dinca
buna ziua,
as dori sa stiu cam cat ar dura un proces de uzucapiune?si care sunt procedurile?dupa acest proces ce se optine practic? se poate continua acest ... (vezi toată discuția)