avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la număr ...

Buna ziua am trecut casa mamei mele pe copii mei 3 la număr toți minori prin contract de vânzare cumpărare și acum au apărut discuții cu mama mea și aș vrea să știu DC pot trece înapoi tot prin contract de vânzare cumpărare casa înapoi pe dânsa
Specific eu am fost desemnat curator in actul de vânzare cumpărare între copii mei și mama mea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Da
Este
Pt căci casa sa cumpărat eu find cel care a cumparato adică tatăl copiilor și am trecut casa direct pe copii așa nu mai trebuie mai târziu să fac același lucru

raluk0207 a scris:

Mostenire nici nu aveați cum, căci despre "moștenire" se vorbește la decesul mamei.
Și aveți impresia ca un contract de vânzare către niște minori, care nu au bani sa cumpere, de către o bunica ce nu ar lua niciodată bani de la nepoții ei minori, este un act mai sigur?


3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este.
Casa au cumpărat-o copiii, nu dvs. Copiii sunt cumpărătorii în contract.
Iar vânzările între bunici și nepoții sau între părinți și copii, miros de la o posta a donație deghizata.
Nu doar că miros a donație deghizată, dar cine v-a spus că CVC nu se poate ataca în instanță nu v-a zis bine. Orice poate face obiectul unui proces.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
Alexandru Surcel, Avocat
De acord cu dumneavoastra ... oricine poate ataca orice act in instanta.... trebuie sa mai si castige.... fara dovezi substantiale.... greu de crezut ca se castiga.
Stati linistit asa cum sunteti... e bunul copiilor nu al dumneavoastra si nici al mamei dumneavoastra. Mama e mama si trebuie acordat si tratata cu respect: o vorba buna, o incurajare, o lingura de mancare, o cana cu apa... etc...
Nu mai schimbati casa nicaieri oricat de mare scandal ar face mama dumneavoastra. Nu e in interesul ei si nici al dumneavoastra si nici al copiiilor

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare...fara plata pretului popescumariaioana popescumariaioana buna ziua! speta e foarte simpla...posibilitatile sunt multiple! bunicii mei au 4 copii si 5 nepotii. unul dintre nepoti sunt eu! in urma cu 8 ani s.au decis ... (vezi toată discuția)
Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)