avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt ca am o problema care cred ca este destul de grava si anume;

Locuiesc in Bucuresti, anul trecut a fost schimbata toata conducerea blocului fiind ales un nou comitet. Noul comitet a facut o gramada de nereguli in urma carora am facut eu personal o sesizare la primaria sect.4, raspunsul fiind ca nu se poate face nimic pt ca suntem asociatie de locatari. Acum ajung "in miezul problemei", noul comitet a decis sa transforme asociatia de locatari in asociatie de proprietari, eu personal am dus dl. presedinte o copie a actului casei de proprietate pe care l'am taiat si a scris ca este conform cu originalul, am platit taxa de 7RON si am semnat intr'un tabel in care mai erau trecut cativa locatari.
Acum sa aflu ca de fapt desi am dat taxa care s'a cerut, actele casei nu sunt in asociatie, m'ai mentionez ca in aceasta situatie mai sunt si alte apartamente ( fostul Presedinte bl. si fostul administrator)
Intrebarea mea este : este legal sa iei niste bani si actele casei sa ma pui sa semnez pt schimbare asociatiei ? Au dreptul acesti noi "baroni" sa faca asa ceva??? care sunt sfaturile dvs. legat de aceste fapte si ce putem face?
Cel mai recent răspuns: alissha , utilizator 15:57, 10 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Imi cer scuze nu am explicat prea bine despre ce este vorba.

Fostul presedinte a avut nevoie acum cateva zile de o adeverinta din partea asociatiei, presedintele ia adus la cunostinta ca dansul, fostul administrator si o alta persoana( accea sunt eu ) de pe scara noastra nu facem parte din aceasta asoc.
Au fost invocate diverse motive de exemplu fostului presedinte ia spus ca nu este pt. ca nu a dus copiii dupa cartile de identitate, fostului admin. - ca nu a dus actele deloc, eu nu am dat de el X-(.
asociatia este infiintata si stampila exista pe chitanta de intretinere.

Revin si chiar va citez "In cazul in care pe stampila sunt inscrise cuvintele de mai sus, inseamna ca sunteti membra a asociatiei, de vreme ce ati semnat intr-un tabel cu caracteristicile proprietatii" . Exista stampila, exista si pe chitanta ( am platit in data de 07.01.2001 intret.) dar nu fac parte din aceasta, nu este un abuz din partea lor??
Nu am inteles daca a avut loc o adunare generala in care proprietarii sa fi hotarat infiintarea asociatiei de proprietari, sa adopte statutul, etc.
In acest sens normele metodologice de apliacre a legii 230/2007 precizeaza:
Art. 7. (1) Acordul proprietarilor privind constituirea asociaţiei de proprietari se consemnează într-un proces-verbal al adunării generale de constituire, întocmit în două exemplare originale, semnate de toţi proprietarii care şi-au dat consimţământul.

Acum, indiferent de motivele pentru care unii proprietari nu sunt inca membri ai asociatiei, avem la indemana prevederi clare tot in norme:
Art. 9. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire şi care nu şi-au dat consimţământul în condiţiile prevăzute la art. 7 se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi. Proprietarul din condominiu solicită să devină membru al asociaţiei de proprietari prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere, fără alte formalităţi.

Faceti acest demers, cerere simpla catre presedintele asociatiei.
Referitor la actele depuse la asociatie nu este nici un risc pentru ati depus o copie si nu originalul. Iar legea obliga orice proprietar sa depuna la asociatie o copie a actului de proprietate.
Povestea este mai veche incerc sa o scurtez cat mai mult, anul trecut in luna mai ne'am trezit in listele de intret. cu o suma de 60 RON in rubrica de "fond reparatii", acum sincer iar mi s-a parut anormal acest lucru si am citit si eu niste art. din lg.230/2007 apoi am mers la presedinte si am intrebat pentru ce sunt banii astia, cine a decis? etc... Raspunsul a fost ca a fost decizia lor si treb sa ne conformam, furioasa am xeroxat art din lg.230/2007 cap vI art 45.alin3 si alte art , unde scria clar ca se poate stabili un fond de rep. unde comitetul pregateste si prezinta adunari generale suma anuala si transele lunare mentionez ca aceasta AG nu a avut loc. Suparata mi'am facut cont pe acest forum si am cerut un sfat ce sa fac, cum sa procedez.
Am primit un raspuns unde mi se spunea sa fac o cerere in care solicit sa vad PV al adunarii generale invocand cap III art 10( proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activ. asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia . Am mers cu 2 martori la dl.Secretar al asoc. sa inreg cererea cu greu ne-a dat un nr de inregistrare apoi am mers la presedintele bl unde am fost refuzati sa vedem PV al ultimei sedinte, eu am fost ''certata rau pt art. din lege afisate, ca nu sunt reale desi erau din monitorul oficial, apoi amenintata "daca nu voi plati acest fond de reparatii " voi fi data in judecata si penalizata ...repet tot eu ............... Eu inventez legi si art. din lg 230/2007, afisez aceasta lege sa vada tot poporul ce drepturi are .

D-na Elga50 va multumesc pt ajutor si sfaturi dupa cum vedeti m'am implicat si cunosc legea desi nu e treaba mea fffff bine, cu ce ma ajutat acest lucru ???? am vrut sa le deschid si altora ochii sa vada ca sunt "prostiti pe fata" si nu am rezolvat nimic adica ba da, am intrat si eu in aceeasi oala cu ceilalti si sunt "dusmanul "

da asa am fost numita de dl.secretar asoc." Dusman " si asta pt ca am afisat unele art si cap din lg.230/2007


va multumesc mult pt sfaturi si raspunsuri


@alissha
suportati consecintele faptului ca nu va supuneti ''vrerii majoritatii'' ,ca asai in unele asociatii si nu numai,daca nu accepti majoritatea esti exclus sau suporti frustrarile si orgoliile acelora care sunt indiriguiti sa reprezinte in limite legale interesele proprietarilor.
Este evident ca detinand calitatea de ''paria'' ,greu vi se vor indeplini cererile.
Daca apreciati ca actiunile impotriva dvs sunt contrare dispozitilor in vigoare ,
aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei responsabile.
Succes

Alte discuții în legătură

Cine controleaza asociatia cu apartamentele in proprietatea statului? alinab.galati alinab.galati Buna ziua! Am si eu o intrebare, chiar daca am vazut ca subiectul a mai fost discutat pe forum, insa nu din punctul de vedere care ma priveste. In prezent ... (vezi toată discuția)
Sesizare functionari finante publice locale / personal auxiliar judecatorie Rookie Rookie Buna ziua, Situatia pe lung: in blocul in care locuiesc exista mari probleme cu administratia. Prin diferite mijloace (incompetenta Presedintelui de ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)