avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt ca am o problema care cred ca este destul de grava si anume;

Locuiesc in Bucuresti, anul trecut a fost schimbata toata conducerea blocului fiind ales un nou comitet. Noul comitet a facut o gramada de nereguli in urma carora am facut eu personal o sesizare la primaria sect.4, raspunsul fiind ca nu se poate face nimic pt ca suntem asociatie de locatari. Acum ajung "in miezul problemei", noul comitet a decis sa transforme asociatia de locatari in asociatie de proprietari, eu personal am dus dl. presedinte o copie a actului casei de proprietate pe care l'am taiat si a scris ca este conform cu originalul, am platit taxa de 7RON si am semnat intr'un tabel in care mai erau trecut cativa locatari.
Acum sa aflu ca de fapt desi am dat taxa care s'a cerut, actele casei nu sunt in asociatie, m'ai mentionez ca in aceasta situatie mai sunt si alte apartamente ( fostul Presedinte bl. si fostul administrator)
Intrebarea mea este : este legal sa iei niste bani si actele casei sa ma pui sa semnez pt schimbare asociatiei ? Au dreptul acesti noi "baroni" sa faca asa ceva??? care sunt sfaturile dvs. legat de aceste fapte si ce putem face?
Cel mai recent răspuns: alissha , utilizator 15:57, 10 Februarie 2010
Dl. Adriantot - raspunsul este Nu .... nu a avut loc nici o AG, decizia a fost pur si simplu a lor, " a stafului format din 3 pers: presedinte, administrator si presedinta. comisiei de cenzori. Am sa incerc Conform Art. 9. am sa solicit să devin membru al asociaţiei de proprietari prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere, sa vedem daca accepta aceasta cerere ca la noi in bl. e mai bine sa taci si sa te supui.


Va citez si pe dvs d-le ynocentta" Este evident ca detinand calitatea de ''paria'' ,greu vi se vor indeplini cererile." bine a-ti zis.


va multumesc pt. raspunsuri
Am infiintat doua asociatii de proprietari.La judecatorie nu mi s-au cerut copii de pe actele proprietarilor si nu inteleg de ce asociatia din care faceti/nu faceti parte le-a cerut.
Inscrierea in asoc de prop se face printr-o simpla cerere adresata presedintelui asociatiei.
@anyme
La judecatorie nu vi s-au cerut copii de pe actele de proprietate dar a trebuit sa faceti acele dosare care cuprind intre altele si acordul proprietarilor si date referitoare la proprietatea individuala, pe care trebuia sa le luati din actele de proprietate.
Proprietarii sunt obligati sa depuna copii ale actului de proprietate la asociatiei conform normelor de aplicare a legii 230/2007.
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
g) la dobândirea proprietăţii, să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate;

La infiintarea asociatiei este necesar actul de proprietate pentru ca pe baza acestuia se intocmeste acordul proprietarului, conform legii 230/2007.
Art. 6. -
(3) Acordul de asociere trebuie să conţină:
a) adresa şi individualizarea proprietăţii individuale, potrivit actului de proprietate;
b) numele şi prenumele tuturor proprietarilor;
c) descrierea proprietăţii, cuprinzând: descrierea clădirii, structura clădirii, numărul de etaje, numărul de apartamente structurate pe număr de camere, numărul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, suprafaţa terenului aferent clădirii;
d) enumerarea şi descrierea părţilor aflate în proprietate comună;
e) cota-parte indiviză ce revine fiecărui proprietar din proprietatea comună.


Multe din elementele subliniate trebuesc luate din actele de proprietate.
~ Conținut șters la cerere ~
O asociatie de proprietari se infiinteaza pe baza Legii 230/2007 si a HG.1588/2007 si presupune mai multi pasi absolut obligatorii.

Acordul de asociere este un document care face parte din dosarul infiintarii asociatiei, fara de care acesta nu este nici macar primit la primarie sau judecatorie.
Acordul de asociere are anexat un tabel in care sunt rubrici cu privire la proprietate.

Daca nu se prezinta actul de proprietate, cum ziceti Dv. ca nu vi se pare normal...atunci de unde sa se stie aceste date?

Alte discuții în legătură

Cine controleaza asociatia cu apartamentele in proprietatea statului? alinab.galati alinab.galati Buna ziua! Am si eu o intrebare, chiar daca am vazut ca subiectul a mai fost discutat pe forum, insa nu din punctul de vedere care ma priveste. In prezent ... (vezi toată discuția)
Sesizare functionari finante publice locale / personal auxiliar judecatorie Rookie Rookie Buna ziua, Situatia pe lung: in blocul in care locuiesc exista mari probleme cu administratia. Prin diferite mijloace (incompetenta Presedintelui de ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)