avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt ca am o problema care cred ca este destul de grava si anume;

Locuiesc in Bucuresti, anul trecut a fost schimbata toata conducerea blocului fiind ales un nou comitet. Noul comitet a facut o gramada de nereguli in urma carora am facut eu personal o sesizare la primaria sect.4, raspunsul fiind ca nu se poate face nimic pt ca suntem asociatie de locatari. Acum ajung "in miezul problemei", noul comitet a decis sa transforme asociatia de locatari in asociatie de proprietari, eu personal am dus dl. presedinte o copie a actului casei de proprietate pe care l'am taiat si a scris ca este conform cu originalul, am platit taxa de 7RON si am semnat intr'un tabel in care mai erau trecut cativa locatari.
Acum sa aflu ca de fapt desi am dat taxa care s'a cerut, actele casei nu sunt in asociatie, m'ai mentionez ca in aceasta situatie mai sunt si alte apartamente ( fostul Presedinte bl. si fostul administrator)
Intrebarea mea este : este legal sa iei niste bani si actele casei sa ma pui sa semnez pt schimbare asociatiei ? Au dreptul acesti noi "baroni" sa faca asa ceva??? care sunt sfaturile dvs. legat de aceste fapte si ce putem face?
Cel mai recent răspuns: alissha , utilizator 15:57, 10 Februarie 2010
Buna seara,


In primul rand va multumesc mult pentru raspunsuri.


Azi am fost la Dl. presedinte si am aflat ca nu suntem numai 3 apt. in situatia asta ( de fapt suntem 6). Anul trecut cand au hotarat sa faca asoc. de propietari, precizez------ fara o adunare generala----- au intocmit o lista si au mers "selectiv si au luat semnaturi pt acord infiintare asoc. proprietari, aici au fost destepti pentru ca au avut acordul a mai mult de jumatate din proprietari. Noi cei implicati am aflat din auzite si am dus si noi actele de proprietate(copiii), banii si am completat un tabel fiecare personal exact cu rubricile despre care spuneti dvs. D-na Elga50 si de aici apare" ciudatenia".
Dupa plimbari prin bloc de la unul la altul (presedinte / presedinta comisie cenzori) reusim sa vedem dosarul intocmit si cine face parte din el. Tin sa va spun ca noi nu existam, in acel tabel erau stersaturi cu pasta corectoare, ap. nu erau trecute la rand si de sus pana jos acelasi scris dar cert este ca noi nu existam. Nu au vrut sa ne de'a copiile actelor noastre, nu au vrut sa ne arate tabelul in care noi ne'am completat rubricile respective si semnat dar ne'au precizat ca in momentul in care noi am dus acele copiii, dosarul era deja la judecatorie si numai avea rost sa ne explice ca le'am dus prea tarziu. Tin sa repet din nou AG nu a fost noi am aflat din " barfe", ne'am conformat dar prea tarziu din pacate.
In final dupa 3 ore de discutii si cearta nu am rezolvat nimic, nu am vazut mai nimic, actele nu le'am recuperat............ sfatul dl. Presedinte Asoc. Proprietari a fost sa plecam linistiti ca se rezolva. Acum spuneti si dvs. suntem noi nebuni si rai?? puteau sa ne spuna de atunci ca am dus actele tarziu ca nu e problema si ca dosarul este plecat deja, eu cred ca intelegeam toti 6 si nu existau discutiile astea dar ei ne'au prostit in fata ..................daca unul din noi nu avea nevoie de o adeverinta cu stampila asoc.acum 1 saptamana habar nu aveam si stateam linistiti stiind ca suntem ok. Astia sunt oamenii trebuie sa ne conformam se cred stapani, noi nu avem drepturi, daca intrebi ceva sau ceri socoteala esti '"dusman'', etc. Nu stiu ce sa mai zic, nu stiu ce o sa facem mai departe sunt de acord cu Dl. Adriantot ca pot face o cerere si este totul in regula dar merita si putin si zgaltaiti.

Va multumesc din nou pentru raspunsuri
Mda, problema de comunicare...este una din marile probleme in asociatii. Din pacate nu exista cursuri de a invata sa comunici cu semenii tai, ca esti o autoritate care sa dea lamuriri sau ca esti o entitate care cere lamuriri.
De aici si ni se trag multe necazuri.
Sigur ca era normal sa va informeze ca dosarul e la judecatorie si ca, ulterior, veti fi adaugati la membrii asociatiei si ...s-o si faca.
Calificarea fundamentala de comunicare cu oamenii intr-o asemenea activitate ti-o faci in cei 7 ani de-acasa.
Sa speram ca semnalul si...agitatia Dv. va da roade in asociatia de proprietari din care FACETI parte :)
Buna ziua,


Va multumesc :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine controleaza asociatia cu apartamentele in proprietatea statului? alinab.galati alinab.galati Buna ziua! Am si eu o intrebare, chiar daca am vazut ca subiectul a mai fost discutat pe forum, insa nu din punctul de vedere care ma priveste. In prezent ... (vezi toată discuția)
Sesizare functionari finante publice locale / personal auxiliar judecatorie Rookie Rookie Buna ziua, Situatia pe lung: in blocul in care locuiesc exista mari probleme cu administratia. Prin diferite mijloace (incompetenta Presedintelui de ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)