Mulțumesc!
Mai aduc inca un detaliu pe care nu l am menționat în mailul inițial și care cred că ar putea fi important. Momentul in care angajatorul a venit cu aceasta propunere de a încheia contractul a fost imediat după ce eu m am întors dintr un concediu medical de o luna (pentru o problema de sănătate gravă). La prima discuție deci care a avut loc (a doua zi după întoarcerea mea), în care eu venisem pregătită să reiau activitatea și să i spun care este planul de lucru, a venit direct cu contractul de încheiere a relațiilor, amenințand și că dacă nu semnez atunci pe loc, voi intra in comisie disciplinara și tot aici se va ajunge până la urmă. Menționez și că oferta lor inițială era una sa plec aproape pe nimic , dar am negociat , și au mărit puțin compensația (asta si pentru că am spus și eu că voi merge la CEO sa fac cunoscuta aceasta situație - eu până în momentul acela nu vorbisem decât cu managerul meu direct și persoana desemnată de la HR).
Pe scurt , consider și că a fost un abuz, mi au cauzat un mare stres și atacuri de panica (mai ales ca si concediul medical a fost luat pentru o problema destul de serioasa legata de sănătatea mea psihica, lucru pe care îl stiau) , și as vrea sa știu dacă eu aș putea să ii acționez in instanta și pentru plata altor daune (morale ) , deci pe lângă suma aferenta acelor 7 zile de concediu, care au oprit o abuziv.
Va mulțumesc foarte mult !
Cornel Vasile a scris:
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a sumei achitate in plus de angajator in cazul obligatiei de restituire sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.