avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reținere salariu zile concediu efectuate în plus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reținere salariu zile concediu efectuate în plus

Buna ziua,
Am o speță pentru care as aprecia foarte mult un răspuns .
La jumătatea lunii august am semnat cu angajatorul un contract de încheiere a relației de muncă, la propunerea acestuia, cu mențiunea că voi primi si salariul pe luna august + cel pe luna septembrie+ inca 2 salarii compensatorii.
Însă la finalul lunii august , din salariu mi s a oprit suma aferenta pentru 7 zile de concediu efectuate în plus , fara să mă fi înștiințat nimeni de așa ceva , fara sa fi fost menționat în contractul.de încheiere pe care l am semnat .
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?

Mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 9 Septembrie 2024
Adica, exact ce spune legea ..
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa ne mai gandim si la rezultat, la sensul actiunii...
una e sa nu datorezi suma si asta sa trebuiasca sa dai oricum banii inapoi
AlinaNitu30 a scris:

[quot....
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?

Mulțumesc frumos !

Este nelegal si il puteti actiona in instanta .. legea trebuie respectata atat de angajator, cat si de angajat.
Mulțumesc pentru clarificări!

Cornel Vasile a scris:

AlinaNitu30 a scris:

[quot....

Mulțumesc frumos !

Este nelegal si il puteti actiona in instanta .. legea trebuie respectata atat de angajator, cat si de angajat.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic doamna ar dori ca din cauza unui viciu de comunicare sa și atribuie niște bani nemunciți.
Adică angajatorul nu are voie sa greșească dar angajatul are voie sa se folosească pe nedrept de banii angajatorului.
Sa nu mai vorbim ca în România anilor 2024 sa primești câteva salarii compensatorii în favoarea unei demisii este un vis pt multi romani.

AlinaNitu30 a scris:

Mulțumesc pentru clarificări!

Cornel Vasile a scris:

AlinaNitu30 a scris:

[quot....

Mulțumesc frumos !

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
ciresel, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii Ioana 1987 Ioana 1987 In luna Decembrie 2017 am primit o prima de 650 Ron. (250 Ron fiind bonus pentru ca nu am beneficiat de concediu medical ) . Dupa ce am luat aceasta prima am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua papy81 papy81 Am si eu o intrebare va rog,este posibil ca angajatorul sa iti opreasca din bani daca in una din zile a sunat in magazin si din cauza clientilor nu am putut ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar Ana-maria11 Ana-maria11 Firma la care am lucrat a constatat ca s-a iesit lipsa la inventar. Inventarul s-a facut la o saptamana dupa ce mi s-a inchis contractul de munca, timp in care ... (vezi toată discuția)