Exista o hotarare judecatoreasca de anul trecut, executorie dar nu definitiva, prin care sotul este obligat sa plateasca o pensie de intretinere pentru copil de 1/4 din venitul lui net. Dupa ce s-a dat hotararea el nu a respectat-o si ii trimite copilului o suma infima lunar. Hotararea a stabilit ca are de dat retroactiv o suma mare de bani. S-a facut apel prin care cere sa fie suma fixa iar luna aceasta se va da hotararea definitiva. Pot face plangere penala ca nu plateste imediat ce am hotararea sau trebuie sa astept 3 luni?
Nu stiu daca v-au trimis doar actele sau totul inapoi. Nu, nu am patit, vedeti daca au venit insotite de mentiuni, daca au venit insotite de o cerere, daca actele acelea au un nume pe ele.
Eu nu trimit actul cerut si atat, trimit explicatii privitoare la act, cum s-a ajuns la el, persoana de contact, rog comunicare pe email, pe telefon. Ma ofer sa fac demersuri daca e ceva suplimentar necesar. Cer persoana de contact (nu mereu primesc si nu musai este posibil).
Vedeti ca aveti in cerintele de acte, standard, un punct unde va spune despre nevoile creditorului, prin ele poti ajunge la functionar.
La inregistrare uneori ai un cod, alteori un nume, alteori un numar de dosar, alteori nimic. Ceri informatii si ti se spune ca cererea isi urmeaz cursul... pentru ca este foarte formala relatia cu autoritatile statale. Totusi, e de stiut ca autoritatile au o marja de decizie care nu e mereu formala, ca un om sau un grup de oameni influenteaza decizia... acolo trebuie ajuns.
Tot ce pot sa banuiesc ca au respins elegant, hotararea de anul trecut stabilind ca paratul sa plateasca 1/4 din venit, ori am citit ca danezii nu pun in aplicare hotarari in procent.
Daca nu puteți executa depuneți plângere penală dar va dura mult timp soluționarea.
Trebuie și probata vinovăția lui.
O sa va explice avocatul detaliile de caz.