avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap de o proprietate inutila? Va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap de o proprietate inutila? Va rog sa ma ajutati cu un ...

Cum scap de o proprietate inutila?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu am o locuinta care este proprietatea mea, dar pe care, din pacate, nu o pot intabula, intrucat atunci cand am achizitionat-o eram despartita in fapt de doi ani, insa nu se pronuntase hotararea de divort. Ulterior am obtinut divortul. Intre timp au trecut 30 de ani de cand am achizitionat locuinta. Fostul sot nu a revendicat niciodata imobilul respectiv, intrucat stia ca nu mi-a dat nici un ban pentru achizitionarea lui. Pana acum eu nu am intreprins nimic pentru intabularea imobilului, intrucat acolo au domiciliat parintii mei. Recent ei au decedat, iar eu vreau sa intabulez locuinta si s-o vand, caci sunt in varsta, am venituri modeste si nu imi mai pot permite s-o intretin. Insa, nici un notar nu vrea sa o intabuleze fara declaratia de renuntare a fostului sot. Intre timp el a decedat, iar eu nu-i pot convinge pe succesorii lui sa dea declaratie in favoarea mea. Nu vreau nici sa recurg la calea lunga si costisitoare a actiunii in instanta. Efectiv vreau sa scap de acest imobil care nu imi aduce nici un folos, dimpotriva, ma obliga la cheltuieli si responsabilitati pe care nu mi le permit.
Exista o cale legala de a scapa de aceasta proprietate? Sunt dispusa sa o donez, insa si donatia e un act translativ de proprietate care nu se poate face decat dupa intabularea imobilului. Sunt intr-un cerc vicios. Cum ies din el?
Cel mai recent răspuns: razvan.one , utilizator 19:13, 1 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as prefera sa găsesc sa o vând pe o suma modica și sa îl împuterniciți pe cumparator sa va reprezinte la proces.

Mie nu mi se pare corect ca mostenitorii fostului sa mosteneasca o parte din ce nu a aparținut decât în acte sotului dvs.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum, dacă stau bine să mă gândesc, o variantă ar fi să îi contactați pe moștenitorii fostului soț și să le faceți chiar lor o ofertă să cumpere partea dumneavoastră. E probabil să fie mai receptivi decât la cererea de renunțare la această parte involuntară din moștenirea tatălui lor.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aberant e ca nu ati facut ordine in situatia dvs juridica.
Trebuia in toti acesti ani sa faceti partajul cu fostul sot. Totusi, sunt 30 de ani. ...Asta e aberant.
Nu stiu cine va face un antecontract fara intabulare. Si nu stiu ce notar si nici ce cumparator se inhama la dat niste bani, si la platit partajul si dezbaterea mostenirii, fara notarea antecontractului la Cartea Funciara si fara un document care sa fie titlu executoriu. La notar, putin probabil. Vedeti ce s-a intamplat cu Nordis-ul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat, incercati amiabil, nu au platit impozit, exista sanse reaale sa va intelegeti cu ei. Incepeti demersurile, dureaza ceva luni chiar amiabil.
nu stiu bine situatia dv,,daca aveti copii sau nu ,,,dar eu asa as face ,,,as sta in garsoniera ,,,si as vinde cealalta casa ,,,daca nu pot rezolva cu garsoniera care este dificila rezolvarea ,,,iar dupa moartea mea sa isi bata capul ,,ceilalti care vor garsoniera ,,,sau statul in cazul in care revine statului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate asupra garsonierei pe care o avem împreună. ce documente trebuie făcute? majestik majestik Sotia dorește să renunțe la dreptul la proprietate de la garsoniera pe care o avem împreună. Ce documente trebuiesc făcute si cu aproximație cam cât ar ... (vezi toată discuția)