avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut ...

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut de când s-a născut copilul (în prezent minor, nici un an de zile). Ma amenință că îmi va lua copilul dacă fac asta, ca nu o sa am niciun câștig de cauza. Problema este ca mereu este la fiecare pas de al meu, îmi vânează orice greseala cum spune el, orice lucru pe care l-as face nu e bine (ca am pus o pereche de pantaloni la spalat cu servetel în el, ca am scăpat de jos ceva și s-a murdărit etc). Îmi reproșează ca toate lucrurile sunt ale lui, casa lui, masina lui, electrocasnicele din casa sunt ale lui, ca idee tot ce e cumpărat sunt ale lui, deși sunt bunuri luate în căsătorie. Într-adevăr cu bani din salariul lui, dar salariul meu e pus intr-un cont și el știe asta. Ma jignește zilnic, afectandu-mi stima de sine. În unele dați s-a ajuns și la violenta din cauza jignirilor și eu l-am mai rănit, o zgârietura, o vânătaie și el are poze în telefon. Ma amenință că dacă dau divort îmi va lua copilul ca fiind violenta cu el nu pot avea grija de copil, deși nu este asa, de când s-a născut nu la schimbat odată, nu i-a dat sa mănânce, nu a stat o noapte cu el. Vreau sa incept procedurile de divorț, dar îmi e teama ca el va câștiga copilul. Eu am dovezi ca el ma jignește mereu, ma injoseste în orice moment. As aprecia un răspuns enorm de mult. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 13:52, 7 Noiembrie 2024
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
E comportamentul clasic , de manual , al unui om obsedat de control , al unui abuzator , si cel mai usor este sa-si controleze sotia , copiii , pana in cele mai mici amanunte . Si asta e tactica , sa faci ca cel controlat sa creada ca nu valoreaza nimic , sa-i dispara stima de sine , sa ajunga sa creada ca fara partener nu are cum sa se descurce . Cand a aparut copilul , a intensificat controlul , gandind ( probabil ) ca asta va va impiedica sa-l parasiti , ca nu veti lasa copilul fara tata . Ganditi-va bine , asa se va purta si cu copilul , asa il va creste . Omul nu va vede , cum ar fi firesc , ca pe un partener , ci ca pe un supus al sau . Si , de vreme ce inca sunteti cu el , a si reusit intr-o oarecare masura . Faceti-va curaj , analizati in sinea dvs. cam ce valorati dvs. ca om . Veti vedea ca puteti fi o femeie puternica , demna de respect , ca - atata timp cat aveti doua maini si sunteti sanatoasa , nu aveti nevoie de nimeni . Intr-o casnicie intri si ramai ca ti-e drag de partener , ca te simti bine si implinit . Altminteri , nu merita … Va sfatuiesc din nou , nu-i mai spuneti ce ganditi , nu-i mai permiteti sa va provoace , raspundeti-i doar cu un zambet serafic si indiferent , si cu o ridicare nonsalanta din umeri . Va turba , dar poate face greseli … Filmati cu telefonul , trimiteti imediat filmuletele unei persoane de incredere . Devine violent - sunati imediat la 112 , legislatia noua va e favorabila . Ar fi bine daca ati putea sa contactati un ONG care se ocupa de femei abuzate , au psihologi care va pot explica metodele unui abuzator si cum va puteti apara . Si - in opinia mea - urgent la un avocat . PS. Daca acel cont e pe numele dvs. , de urgenta taiati-i accesul la el . Daca e imputernicit , mergeti la banca si il scoateti . Personal , folosind acei bani , nu as ezita sa plec cu copilul in chirie , daca nu aveti rude , parinti la care sa mergeti . Simultan , actiune pentru divort ( va spune avocatul ce si cum ) . Fireste , nu-l avertizati inainte , il anuntati dupa mutate unde este copilul , sa nu spuna ca l-ati ascuns si l-ati impiedicat sa fie tata …
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
După nastere nu a fost alături cu nimic alături de mine. După luni de spitalizare cu o sarcina extrem de grea unde la nastere era sa îmi pierd viata, când am venit acasă nu am avut niciun ajutor. Nu a stat cu copilul nici o noapte, nu la schimbat niciodată spunând ca nu e treaba lui. Când am venit acasă după nastere nu făcuse curățenie în casa luni de zile, gunoi nedus, toate lucrurile împrăștiate în casa, lenjerie neschimbata la pat de când am plecat eu în spital. Nici în prezent nu lasă pe nimeni sa între în casa sa ma ajute și pe mine câteva ore cineva cu copilul, pana la urma am și eu nevoie de câteva minute sa îmi fac o baie în liniște, sa ies 5 minute singura sa ma plimb.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
@CHKa
Cam asa este. Mereu în spune ca fără el eu nu as avea nimic, am și eu un job, cu un salariu din care as putea sa ma descurc, nu e mare ca a lui dar este și al meu o sursa de venit.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa plecati, vorbiti cu un avocat si plecati. Axati-va pe cai amiabile in despartire, sunt mai putin dureroase, mai rapide si mai ieftine.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei , vedeti ? puteti sa va descurcati singura foarte bine … Abia veti avea o grija mai putin , grija lui … Luati-va in maini si scuturati-va singura , si hotarati ce aveti de facut , de dragul copilului si - de ce nu - al dvs. Sa nu credeti ca se va schimba vreodata , ca nu o va face , asa sunt ei alcatuiti , au trasatura aceasta , de abuzator , in gene . Sa nu-l credeti , nici daca se jura pe un teanc de biblii , ca va face si va drege , ca …. de dragul copilului , ca de fapt va iubeste … De indata ce ii veti da inca o sansa , va incepe - incet-incet - sa recastige controlul . Acum , sfaturi bune ati primit de la toti cei care v-au raspuns , va trebui sa va ganditi bine si sa hotarati singura cum veti proceda .

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez legal pt a avea fata langa mine măcar pana la începutul divorțului Cristina9999 Cristina9999 Buna ziua. As avea si eu câteva intrebari. Eu vreau sa ma despart de sot. Suntem căsătoriți legal si avem o fata de 7 luni. El se comporta foarte urât cu ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensie alimentara ana500 ana500 Buna ziua ... As dori sa ma lamuriti si pe mine .... cine este dispus ... asupra unui aspect legat de pensia alimentara. Suntem casatoriti de 8 ani ... avem ... (vezi toată discuția)